Wedstrijd tegen Berkel, voor ons een onbekende tegenstander

Jayden Batelaan (intikker)
Max Geense (schot)

Onder 11, JO11-1, Groep 1 3

3 september 2016 9:45

Vandaag stond de wedstrijd tegen Berkel op het programma. Net als wij had Berkel de eerste wedstrijd gewonnen.

Al heel snel werd duidelijk dat ook dit een prima voetballende tegenstander was. Waar wij vorige week nog konden compenseren door de beuk er in te gooien lukte dat nu niet.

Berkel liet makkelijk het balletje gaan en had een aantal prima voetballertjes tot haar beschikking. Daarnaast zag je dat niemand zich verstopte en iedereen zichzelf continue aanspeelbaar probeerde te maken.

Vrij snel werden wij over de zijkant uitgespeeld en werd de 1-0 binnen geschoten. Na de openingsfase waarin wij alle zeilen bij moesten zetten om een grotere achterstand te voorkomen, lukte het ons sporadisch om er gevaarlijk uit te komen. Bij een van die uitbraken werd Allen keurig ingespeeld op het middenveld en liet hij zijn tegenstanders zijn hielen zien. Op het goede moment legde hij af aan Jayden en die schoot keurig binnen. In de periode hierna werden wij vastgezet en hadden wij moeite om eruit te komen.  Daarnaast lukte het onze verdediging onvoldoende om positie te houden en kort te dekken. 2 goede aanvallen van Berkel betekende 3-1. Hierna lukte het ons weer om aan aanvallen toe te komen en werden wij af en toe gevaarlijk. Vlak voor rust was het Chip die een corner nam en Jayden die keurig de bal binnenknikte. 3-2. Rust.  Na de thee eenzelfde beeld als voor rust. Een Berkel dat net even feller en beter was en Semper dat zich noodgedwongen moest beperken tot verdedigen. Toch kwamen wij onverwachts op 3-3. Voor de derde keer was het Jayden die een prima pass van Allen tot doelpunt promoveerde. Over scherpte voorin gesproken. Helaas lukte het ons niet om niet om dit punt vast te houden. De pijp was leeg en Berkel liep uit naar 6-3. Het slotakkoord was voor Max die met een keurig afstandsschot de eindstand op het scorebord bracht, 6-4.

Mannen, iedereen heeft goed zijn best gedaan maar helaas was dat tegen deze tegenstander vandaag niet genoeg. Achterin lukte het onvoldoende om de bus te parkeren. De overtuiging die er vorige week in de duels wel was ontbrak een beetje. Positief is dat we 4 doelpunten hebben gemaakt tegen Berkel en ik voorspel dat geen enkele andere ploeg in deze bekercompetitie ons dat zal nadoen. Lekker trainen deze week en komende zaterdag houden we alle punten thuis als Oliveo op bezoek komt.

Maurice, complimenten hoe je de rol van leider oppakt.