Assist: Chip Kramer
... (e.d.)

Onder 11, JO11-1, Groep 1 3

1 oktober 2016 10:30

Na de prima wedstrijd van vorige week tegen DHC, stond vandaag DSVP op het programma. Met 12 teams in de JO11 leeftijd zonder meer een flinke club te noemen.

In tegenstelling tot DHC en Berkel speelde DSVP wat opportunistischer en zochten zij sneller de diepte. Hierdoor werden er al snel over het hele veld koppeltjes gevormd en golfde het spel heen en weer.

Een onbegrepen terugspeelbal van ons, gaf onbedoeld een kans aan DSVP. De spits van DSVP reageerde sneller dan onze verdedigers en al snel keken wij tegen een achterstand aan. 0-1.

Hierna kwamen wij wat beter in de wedstrijd, werden de duels gewonnen en werd er zelfs van achteruit opgebouwd. Voorin werd er slim vrijgelopen en lukte het ons goed om de bal in de ploeg te houden. Nadat we een paar goede kansen hadden laten liggen was het Chip, die op aangeven van Allen, prachtig de gelijkmaker binnenschoot. Na de verdiende gelijkmaker bleken we net even wat feller dan onze directe tegenstander. Dit resulteerde een aantal keer in een overtalsituatie die we net even niet scherp genoeg uitspeelde. Toch kwamen wij op voorsprong want het was Allen die op kracht de bal veroverde en keurig binnenschoot. Direct hierna werd het zelfs 3-1 toen Jayden met een beetje hulp van de tegenstander de marge verdubbelde.

Na rust sloop er toch wat gemakzucht in onze ploeg en waar Semper Altius de eerste helft net even wat feller was, gold dat aan het begin van de tweede helft voor DSVP.  Hun linksbuiten rondde een prima aanval hard en hoog af. 3-2. Zicht op een punt of meer gaf DSVP hernieuwde hoop en het lukte ons niet meer zo goed om op hun helft te komen. DSVP zocht over de zijkanten, waar naar mijn mening ook hun beste spelers stonden, de aanval. Echter waren Hermon en Max door de lucht niet te kloppen.

Zonder goed spel maar wel op karakter hielden wij ons de tweede helft staande, en was het Allen die vlak voor tijd na een goede actie de 4-2 binnenknalde.

Met nog 1 wedstijd te gaan, staan we op de gedeelde tweede plaats. Als verwacht bekert Berkel verder. Het zou prachtig zijn als we volgende week uit tegen Concordia deze tweede plaats kunnen handhaven. Het bekertoernooi heeft ons tot nu toe geleerd dat wij altijd en tegen iedereen goals kunnen maken en dat wij het iedere tegenstander lastig kunnen maken als we gedisciplineerd en vanuit een gesloten defensie voetballen.