2 - 4

Semper Altius JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

29 oktober 2016 11:45

De bekerperiode hebben we kunnen afsluiten met een mooie tweede plaats. Inmiddels zijn de competities ingedeeld. Vandaag kregen we te maken met Den Hoorn.

Helaas konden Niels en Allen vanwege blessures niet meedoen. Beterschap mannen. Gelukkig hadden we in Mick en Brian prima vervangers.

We begonnen gelijk goed aan de wedstrijd. De duels werden scherp aangegaan en bij balbezit ging het balletje lekker rond. Over de zijkanten werd de aanval gezocht en het lukte Jayden en Mick regelmatig om de directe tegenstander op te zoeken en uit te spelen. Achterin stonden we “hoog” en lukte het prima om de tegenstander uit scoringspositie te houden. Halverwege de eerste helft was het Jayden die een afvallende bal uit een corner van Chip inschoot. Lekker. Richting de rust liet Den Hoorn zien dat het over prima voetballers beschikte en zette zij wat eerder druk. Afvallende ballen werden steeds vaker door Den Hoorn opgepikt en onze verdediging werd een aantal keer op de proef gesteld. Zonder verdere kleerscheuren werd de rust gehaald.

Na de rust stonden we binnen 5 minuten met 2-1 achter door 2 identieke doelpunten. Dwars door het midden werden wij uitgespeeld. De opkomende vrije man werd twee keer geen strobreed in de weg gelegd om de slim vrijlopende aanvaller alleen voor Hermon te zetten. We kunnen zeggen dat we het veld te lang maakten, dat onze backs en buitenspelers te weinig naar binnen knepen, dat we op het verkeerde moment op de verkeerde plek druk zetten, of verkeerd instapten. We kunnen ook gewoon Den Hoorn de credits geven dat ze optimaal gebruik maakte van de gaten die wij hen lieten. Hoe dan ook, na deze ommezwaai in de wedstrijd waren we de grip een tijdje volledig kwijt. Gelukkig was Hermon op zijn post en behoedde hij ons met een paar weergaloze reddingen voor een grotere achterstand. Halverwege de tweede helft rechtten onze mannen weer de rug. Door de vermoeidheid over en weer was er van beide kanten weinig lijn meer in het spel te herkennen. Het kwam nu aan op karakter. Je merkte aan Semper dat ze niet wilde verliezen en gelukkig kwam dat tot uitdrukking in een doelpunt van Chip op aangeven van Jayden. Deze gelijkmaker zorgde voor een spannende slotfase waarin Semper net even wat meer power over had. Vrij snel na de 2-2 was het dit keer Jayden die op aangeven van Chip de 2-3 scoorde. Het slotakkoord was wederom voor Jayden die een goede actie van Mick op rechts afrondde, eindstand 2-4.

Mannen klasse. Eerste helft speelden we goed vanuit een gesloten organisatie. Tweede helft werden we even helemaal overlopen. Op karakter herpakten wij ons en trokken wij de wedstrijd alsnog naar ons toe. Groot compliment voor de energie die wij vandaag in de wedstrijd hebben gelegd en de absolute wil om te winnen, die wij hebben getoond. Tot slot was het fantastisch om te zien dat wij ook voor de goal oog hadden voor medespelers die net even in betere scoringspositie stonden.

Volgende week thuis tegen DWO. Met de instelling van vandaag pakken we die ook.