Assist: Chip Kramer
Jayden Batelaan (vrije trap)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

12 november 2016 13:15

Vandaag stond er een heuse topper op het programma. Onze tegenstander SJZ, uit Zoeterwoude, had al zijn bekerwedstrijden in de 2e klasse met veel machtsvertoon gewonnen. In de competitie waren ze vrolijk op dezelfde manier doorgegaan. Aan ons de schone taak om aan deze zegereeks een einde te maken.

Al vrij snel bleek dat SJZ fysiek goed in elkaar stak. Jongens waren over het algemeen sterk, groot en snel en schuwden de duels niet. Wij lieten het initiatief een beetje aan SJZ en kwamen zelf niet erg aan voetballen toe. We hielden weliswaar relatief makkelijk stand maar het ontbrak een beetje aan de wil of de energie om zelf tot combinaties te komen. Als je je teamgenootje inspeelt dan moet er ook de bereidheid zijn om jezelf  weer aanspeelbaar te maken, om de ruimtes in te lopen. En dat ontbrak een beetje vanmiddag. Het was te statisch en daardoor ook niet echt goed. Toch kwamen we op voorsprong toen Allen met een beetje geluk een voorzet van Chip afrondde. Onze verdediging deed wat het moest doen maar kwam vrij weinig zelf aan voetballen toe. Als Allen of 1 van de buitenspelers was ingespeeld leek het alsof we dachten dat daarmee onze taak erop zat. Na een paar kleine mogelijkheden over en weer werd de rust met een minimale voorsprong gehaald. In de rust werd aangehaald dat we zelf meer moesten brengen aan de bal. Dat we wat meer lef en energie in de wedstrijd moesten leggen om deze wedstrijd te winnen. Helaas. We waren nog maar kort onderweg in de tweede helft of de gelijkmaker lag al in het netje. Dit gaf natuurlijk nieuwe energie aan onze bezoekers uit Zoeterwoude. Het lukte ons vrij aardig om dit offensief te pareren maar waar het ons de eerste helft al niet echt lukte om zelf het spel te bepalen lukte ons dat de tweede helft zo mogelijk nog minder. We kregen hier en daar nog wel een paar mogelijkheden maar de gelijke stand bleef lang op het scorebord. Tot vlak voor tijd, toen Allen dicht bij het vijandelijke doel werd neergelegd en Jayden de vrije trap slim en zuiver inschoot. Zou het dan toch gewoon gaan lukken vanmiddag? Je zou denken dat we die laatste paar minuten terug zouden vallen op onze organisatie om de wedstrijd over de streep te trekken maar helaas liep er een aantal jongens uit positie en kregen we wederom dwars door het centrum de deksel op ons neus. In de allerlaatste minuut lag het veld open voor SJZ en speelden zij het overtal bekwaam uit, 2-2 en daarmee tevens eindstand.

Het was in verschillende opzichten een leerzame wedstrijd. Om tegen goede tegenstanders te winnen moet je vanuit je organisatie voetballen, moet je de duels nog meer willen winnen dan je directe tegenstander en moet je ook in balbezit de meters voor elkaar willen maken. We hebben gezien dat als je niet op alle drie de onderdelen top bent je het lastig krijgt tegen iedere tegenstander. We zijn goed, maar niet zo goed dat we met minimale inspanning en zonder ideeën aan de bal, dit soort wedstrijden over de streep kunnen trekken.

Volgende week uit bij Oliveo hebben we weer de kans om te laten zien dat we thuis horen in de top van de 1e klasse.

Rest me slechts nog de complimenten te maken aan de opa van Colin die op een voortreffelijke manier deze harde maar faire wedstrijd leidde.