Jayden Batelaan (intikker)
Assist: Chip Kramer

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

19 november 2016 9:45

Vandaag stond in Pijnacker de wedstrijd tegen Oliveo op het programma. Een ploeg die we in de bekercompetitie ook al waren tegengekomen. Die wedstrijd was volkomen terecht in een 2-2 geëindigd.

We begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. We lieten het initiatief aan Oliveo en probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden door snel diepte te zoeken. Die tactiek wierp al snel zijn vruchten af. Na een onderschepping van Max werd direct Jayden diep gestuurd, die dat soort kansen het hele jaar al gewoon benut. Alleen voor de keeper rondde hij hard en hoog af. Superstart. Een paar minuten later probeerde Oliveo van achteruit op te bouwen maar deed dat niet erg handig. Het lukte Allen om de pass te onderscheppen en van dichtbij de 2-0 binnen te kegelen. Alsof dat nog niet genoeg was, was het weer Allen die vanuit het middenveld een geweldige actie maakte en Jayden met een juweel van een pass alleen voor de keeper zette. En Jayden? Die mist niet. 3-0 En Oliveo deed die niet mee dan? Ja hoor Oliveo combineerde prima, kreeg ook een paar kansen maar verzilverde die niet. Max redde tot drie keer toe op de doellijn en Hermon pakte nog een paar prima ballen. Ongeveer halverwege de eerste helft werd het op aangeven van Chip zelfs 4-0 toen Jayden zijn derde mocht aantekenen. De 4-1 die vrij snel viel door een misverstandje achterin werd kort daarop opgevolgd door een snelle 4-2. Met deze stand gingen we de rust in.

Na de rust begon Oliveo sterker. Onder aanvoering van hun uitstekende centrale middenvelder werd de druk opgevoerd en werden wij teruggedrongen op eigen helft. Gelukkig voor ons leverde een aantal halve kansen en afstandschoten van Oliveo geen doelpunten op tot ongeveer halverwege de 2e helft toen een afstandsschot met een beetje pech, via Allen binnen viel. 4-3. Het zal toch niet. Het laatste stuk van de wedstrijd was loeispannend. Beide teams hadden mogelijkheden. Duels werden bijzonder onvriendelijk en over en weer werd uitgedeeld en geincasseerd. Iedereen was opgelucht toen de scheidsrechter, na bijtrekking van een flinke hap blessuretijd, voor de laatste keer op zijn fluitje blies.

Vorige week miste ik een beetje beleving. Vandaag heeft iedereen weer keihard gewerkt. Oliveo heeft gewoon een uitstekende ploeg maar wij hebben als collectief prima weerstand geboden. Voor de goal waren we messcherp en ondanks een aantal provocaties van spelertjes van Oliveo en vreemde beslissingen van de scheidsrechter hebben we ons koppie er bij gehouden en netjes de puntjes in de tas mee naar Rijswijk gestopt.