Assist: Max Geense
Mick Roos (schot)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

10 december 2016 10:30

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen RKDEO op het programma. Gewoon weer lekker op gras. Deze tegenstander kenden we al uit de bekerronde toen we in een kraker met 6-5 aan het langste eind trokken.

Iedereen van ons was fit en aanwezig.

De tegenstander maakte het veld extreem groot. Backs en vleugelspelers tegen de zijlijn aan, laatste man oplopen met de bal, spits inspelen en bijsluiten. De vorige wedstrijd maakten we een aantal keer de verkeerde keuze door te snel druk te zetten, nu gebeurde dat niet. We zakten in op eigen helft en vertrouwden erop dat onze as sterker was dan die van hun. En dat bleek ook zo te zijn. Ook als RKDEO het over de zijkanten probeerde lukte het ons om de tegenstander voor ons te houden en bijna niets weg te geven. Hoewel RKDEO meer balbezit had, resulteerde dit niet in uitgespeelde kansen, wel een schot bij ons op de lat. Gaandeweg de eerste helft lukte het ons steeds beter om onder de druk uit te voetballen. Ons bekende recept door snel de lange bal te spelen leverde ons ook een paar kleine mogelijkheden op. Ongeveer halverwege de eerste helft was het Max die de bal veroverde, een mannetje passeerde en voorin een overtal creëerde. Hij gaf goed af aan Jayden die vanuit een lastige hoek bekwaam binnenschoof. Toppie, als vanouds. Dat we moeite hebben met het van achteruit opbouwen bleek toen we kort erna knullig de bal verspeelden en de 1-1 in het netje lag. Gelukkig voor ons was het de keeper van RKDEO die een bal op een van zijn backs inleverde bij Mick, die niet lang hoefde na te denken en de bal bijna door het net knalde. Van harte met jouw eerste, het was een hele fraaie! Na de rust ontstond er een wedstrijd die naar mijn gevoel een beetje voortkabbelde. RKDEO miste de inspiratie die zij de eerste helft wel liet zien en Semper leek zich te verzoenen met de minimale marge. Tegen het einde van de wedstrijd was het Allen die vanuit het middenveld doorbrak en zijn solo met de 3-1 bekroonde. Kort voor tijd was het Max die nog een verlaat Sinterklaascadeautje gaf aan zijn directe tegenstander. Een te korte terugspeelbal werd tot de 3-2 gepromoveerd. De laatste minuten waren hierdoor nog even onnodig spannend.

Mannen, prima resultaat tegen een individueel vaardige tegenstander. Verdedigend stond het goed omdat we vrijwel geen kansen hebben weggegeven. Een les waar we vandaag geen leergeld voor hebben hoeven betalen is dat we nog echt even goed moeten oefenen op het opbouwen van achteruit. Als we dit willen kunnen dan moeten we veel meer bewegen en lef tonen om onszelf aanspeelbaar te maken.

Door de overwinning van vandaag staan we samen met SJZ op 16 punten na 7 duels. Door hun iets ruimere overwinning op Wilhelmus blijven we in punten gelijk maar hebben zij ons op doelsaldo inmiddels gepasseerd.

Halverwege het seizoen moet ik zeggen dat de resultaten van deze groep mijn verwachtingen overtreffen. Ondanks het feit dat Niels al geruime tijd afwezig is in verband met een blessure en Noah - nog in de bekerronde - heeft opgezegd, staan we iedere week in vaak wisselende samenstelling ons mannetje. Wat mij ook opvalt is dat de sfeer onderling hartstikke leuk en positief is. Wij kennen elkaars talenten en tekortkomingen en zijn bereid om voor elkaar een stapje harder te lopen. Alleen al om die reden kan ik niet anders dan halverwege de balans positief op te maken. Het zou mooi zijn als we de tweede seizoenshelft deze lijn zouden kunnen doortrekken. Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is tegen DHC.