Max Geense (schot)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

14 januari 2017 10:00

Afgelopen zaterdag mochten onze mannen na de winterstop in Delft de competitie hervatten tegen DHC. Iedereen was gelukkig ongeschonden de winterstop uitgekomen.

Direct na de aftrap werden wij vastgezet op eigen helft. DHC stond hoog en compact. Direct nadat onze backs ingespeeld werden, bewoog het hele team van DHC richting bal. Het lukte ons amper om het volgende station te vinden, bleven toch de korte combinatie zoeken maar vanwege het overtal dat DHC slim creerde, slaagden wij er niet in om de bal in bezit te houden. Voetballend zocht DHC snel de spitsen en probeerden ze met kort spel via lopende mensen eromheen door onze verdediging te voetballen. Het eerste kwartier hadden we niets in te brengen en was er weinig af te dingen op de 1-0 voorsprong die DHC had genomen. Bij onze eerste goed lopende aanval over de zijkant belandde een - als voorzet bedoelde - bal van Allen via een Delfts been in het netje. Zonder geluk vaart niemand wel zullen we maar zeggen. Vanaf dat moment kwamen wij beter in de wedstrijd. Wij maakten in balbezit het veld groter en speelden vaker en sneller de lange bal. Ook van achteruit durfden wij de vrije ruimte in te lopen en werd dit initiatief doorgaans beloond met een zuivere inspeelpass. Spitsen werden goed ingespeeld en waren balvast. Zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen, voelde je dat Semper beter in de wedstrijd kwam.

De tweede helft begon DHC weer net even iets scherper dan Semper. Maar wij herpakten ons veel sneller dan in de eerste helft. We zochten van achteruit snel onze spitsen en werden zelfs een paar keer gevaarlijk voor het Delftse goal. Onze voorsprong kwam uiteindelijk toen Max na een afgeslagen corner met een schijntrap drie uitlopende verdedigers het bos instuurde en laag binnenschoot. Op dat moment niet eens onverdiend. Na dit doelpunt moest DHC komen. En zoals eerder gezegd is dat link tegen dit Semper. Allen kreeg de ruimte en gebruikte die ook prima. Twee keer kort achter elkaar zette hij Jayden vrij voor de keeper. Een keer kon de keeper door snel uit te komen het doelpunt nog voorkomen maar 1 keer was hij kansloos op de harde en lage schuiver van Jayden. 1-3. Dat goal brak een beetje de spirit bij DHC. Ze drongen nog wel aan, namen nog wat meer risico’s maar tot veel verder dan een paar schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet meer.

Jongens complimenten. Niet alleen voor het resultaat maar ook voor de manier waarop. We speelden tegen een snelle ploeg met technisch prima voetballers die goed op elkaar was ingespeeld en kort en agressief dekte. Ook tijdens periodes dat we het zelf even lastig hadden om de bal in de ploeg te houden, hielden we vertrouwen in elkaar en in een goede afloop. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd ons combinatiespel steeds beter en merkte je dat wij fysiek, mentaal en conditioneel nog voldoende over hadden om tot de laatste minuut vanuit de organisatie te blijven voetballen. Natuurlijk is het ook lekker voetballen als je een keeper in de goal hebt die vanuit de tweede lijn gewoon niet te passeren is. Aan alles merk je dat deze ploeg steeds een stukje beter wordt .

Volgende week Wilhelmus uit. Na deze wedstrijd hebben we iedereen deze competitie een keer gehad. Als we dan nog steeds op de gedeelde eerste plaats staan dan zal dat niet voor niets zijn.