Tegen een laag geklasseerde tegenstander

Jayden Batelaan (intikker)
Mick Roos (solo)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 10

21 januari 2017 9:45

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Wilhelmus op het programma. Een snelle blik op de ranglijst leerde dat onze tegenstander de onderste plaats bezette met slechts 1 punt uit 7 wedstrijden. Wij daarentegen stonden (gedeeld) fier aan kop met 19 punten uit 8 wedstrijden. Op papier een uitgemaakte zaak dus wie met de punten naar huis zou gaan. Helaas bleek de praktijk volledig anders. Het team van Wilhelmus bestond uit haar beste “onder 10” spelers en had bij het recente O10 partnertoernooi van ADO al laten zien over een prima ploeg te beschikken. Onze eerdere competitie overwinningen op de onder 10 teams van Den Hoorn en HVV waren ook al zeer moeizaam tot stand gekomen. Met die kennis in ons achterhoofd was er bij de start geen sprake van onderschatting. Dat bleek terecht. Wilhelmus pakte brutaal het initiatief in de wedstrijd en kreeg in de eerste 10 minuten al twee goede kansen. Achterin durfden zij 1 op 1 te spelen. We waren onvoldoende bij machte om hier gebruik van te maken.  Naarmate de eerste helft vorderde, ebde de aanvalsdrift van Wilhelmus een beetje weg en kregen wij ook kansen. Jayden, Mick en Allen waren alle drie dicht bij een doelpunt.  Maar of het vizier stond niet scherp, of de doelman van Wilhelmus bracht redding. Doelpuntloos gingen we de rust in. Na de rust bleef het lang een gelijk opgaande strijd met de kanttekening dat naarmate de tweede helft vorderde de krachten een beetje op leken te raken bij Wilhelmus. Na al een paar keer dichtbij te zijn geweest was het Jayden die een voorzet van Allen als een echte spits binnen knalde. Kort hierna was het Allen die een bal van dichtbij uit de stuit in de verre hoek ramde. Vlak voor tijd was het Mick die op wilskracht door de verdediging van Wilhelmus beukte en met de punt van zijn schoen de bal in de korte hoek schoot. Eindstand 0-3.

Allereerst complimenten aan beide ploegen. Het was een leuke, felle maar sportieve wedstrijd. Wilhelmus speelde verzorgder maar het fysieke en directe spel van Semper gaf toch ook deze wedstrijd weer de doorslag. Wilhelmus heeft lang in een stuntje mogen geloven maar uiteindelijk waren het toch de rood-witten die aan het langste eind trokken.

Op de helft van de competitie, nu we alle tegenstanders 1 keer gehad hebben, staan we bovenaan op het zelfde aantal punten als SJZ. In deze competitie zijn de krachtsverschillen minimaal. We hebben niet 1 wedstrijd makkelijk gewonnen, maar zijn daarentegen ook nergens weggespeeld. Komende zaterdag hebben wij een heuse “supersaturday” op de agenda. De bovenste 4 ploegen spelen tegen elkaar. SJZ tegen RKDEO en wij tegen Oliveo. Jongens lekker trainen deze week, vrijdag vroeg naar bed en als we deze lijn doortrekken dan kunnen er mogelijk nog hele mooie dingen staan te gebeuren dit seizoen.