Mannen, 1, 4e klasse D

17 februari 2018 15:00

Opstelling

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Het lot van een Sempersupporter is dat je naast over toppen ook door diepe dalen moet gaan. Vanmiddag moesten we door zo'n diep dal. Natuurlijk waren er redenen aan te wijzen. Zo ontbrak door  blessures het normale centrum van de Semper verdediging met daarnaast ook nog invallers op andere plaatsen. Opnieuw improviseren dus. Andere reden was echter ook dat hel laag geklasseerde Zoetermeer vanmiddag onverwacht sterk speelde.

Het begin was nog vertrouwenwekkend. Na twee minuten was er al een kans voor Semper en na zeven minuten al een doelpunt. Een voorzet van links van Wouter Dijkgraaf werd door de vrij staande Maurits van Straaten hard ingekopt 1-0. Toch bleek toen al dat Semper niet goed in zijn vel zat. Veel balverlies en veel foute passes. Pech voor Semper was ook dat juist in het centrum van de aanval van Zoetermeer veel snelheid en gevaar zat. In minuut 19 werd er dan ook door het midden, de zwakke plek in de Semperverdediging, een aanval van Zoetermeer afgerond met een doelpunt 1-1. Zonder veel overtuiging bleef Semper het wel proberen, maar zonder resultaat, Kopballen van Patrick Suijerbuijk en Maurits van Straaten leidden tot niets.

Ik had mijn vaste plaats langs de zijlijn nog niet eens bereikt toen het al 1-2 werd. Blijkbaar een soort herhaling van het eerste doelpunt van Zoetermeer. Nog erger werd het in minuut 52 toen een  voorzet van links door een wederom min of meer vrijstaande speler van Zoetermeer midden voor het doel kon worden binnengeschoten 1-3. Of dat allemaal al niet erg genoeg was werd Quincy Barendse met rood van het veld gestuurd, Daarmee benadeelde hij natuurlijk zijn ploeg in een cruciale fase. Een echt offensief was daardoor niet meer mogelijk door Semper dat toch ook al in slechte doen was en bleef. Twee minuten voor tijd werd het toch nog 2-3 uit een uiterst onoverzichtelijke situatie voor het doel van Zoetermeer waarbij de bal door Maurits van Straaten  blijkbaar toch over de doellijn was gewerkt. Er volgde een chaos met geduw en getrek en halve klappen die meer leek op ijshocky. Een wedstrijd om snel te vergeten.