Scheidsrechter

W. Wigleven

Opstelling Semper Altius 1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Vanmiddag werd opnieuw duidelijk dat deze competitie heel weinig makkelijke walkovers zal kennen. TAC bleek veel sterker dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. Met de hakken over de sloot behaalde behaalde Semper tenslotte een nauwelijks verdiende overwinning. Een wedstrijd klok ontbrak, zodat ik moet volstaan met vage tijdsaanduidingen.

De tactiek die TAC volgde was veel mensen achter de bal en, rekenend op de snelheid van de spitsen, lange passes naar voren. Daarin paste zeker niet dat Quincy Barendse in het centrum van onze verdediging opgesteld stond. De wind mee voor TAC maakte het extra gevaarlijk.

Wat stelde Semper daar tegenover? Semper probeerde meer op te bouwen maar was daarin niet erg succesvol. Nog al wat spelers van Semper leken niet in goede doen. Dat kon echter ook de verdienste van de tegenstanders zijn. Die zaten er bovenop en er werd in een voor de vierde klasse redelijk hoog tempo gespeeld. Het betekende in feit dat Semper er bijna niet aan te pas kwam.

Er volgde dan ook een doelpunt voor TAC na ongeveer 25 minuten. Onze keeper leek het schot met beide handen te keren, maar blijkbaar was het schot te hard. Belangrijk voor het verder verloop van de wedstrijd was wat er vlak voor rust gebeurde. Jordy Linnenbank (ook in deze wedstrijd weer zwaar aangepakt) brak op rechts door. De keeper gleed met beide benen vooruit zijn strafschopgebied uit en vloerde Jordy. Rood voor de keeper ( doorgebroken speler ) en een  verder gehavende Jordy. TAC moest met tien man de tweede helft in

Nu met wind mee probeerde Semper in de tweede helft meer druk te zetten. Dat lukte wel maar tot grote kansen leidde dat niet direct en TAC bleef gevaarlijk. Zo kon na tien minuten een aanvaller alleen op onze keeper af, die knap redde. Het echte keerpunt kwam toen na ongeveer een kwartier good old Maurits van Straaten zijn debuut maakte in deze competitie. Soms zie je pas wat je gemist hebt als het er weer is. Zijn aanwezigheid in het strafschopgebied zorgde gelijk voor onrust in de TAC verdediging. Vif minuten later maakte hij zijn eerste doelpunt door een voorzet van Jordy half vallend in te koppen 1-1. Nog een paar minuten later viel het tweede doelpunt van Semper. Een van links komende bal werd door Otman bij de tweede paal van korte afstand hard ingeschoten 1-2. Daarna waren er voor beide kanten nog kansen. De besten daarvan voor TAC, dat er nog een eindsprint uitperste. Het was vooral onze keeper Nishant Bekaroe, die verdere schade voorkwam.