Opstelling

Opkomst Semper Altius.

Aftrap door Pupil vd Week

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Semper miste vijf basisspelers en moest derhalve improviseren met de opstelling. In de uitwedstrijd beschikte HPSV over een aantal gevaarlijke aanvallers, die het de Semperverdediging in het eerste half uur erg moeilijk maakten. Misschien om rooster technische redenen ontbraken die en daarmee was er nauwelijks aanvalskracht bij deze tegenstander. Accent lag op het beperken van de schade.

Belangrijkste vraag was wanneer het eerste Semperdoelpunt zou vallen.

Het antwoord op die vraag was er snel. Reeds na twee minuten kreeg Maurits van Straaten een pass door het midden en kon tussen een aantal tegenstanders op de keeper af. Met een beheerst schot maakte hij 1-0. Zoals te verwachten volgde een eenzijdige wedstrijd. Kansen voor Semper en reddingen van de keeper van HPSV. In minuut 28 volgde het tweede Semperdoelpunt. Dario Versteeg kwam van links naar binnen het strafschopgebied en schoof de bal vervolgens in het doel 2-0. In minuut 36 was er een schot op de paal. Toen stond de wedstrijdklok stil waardoor het  juiste moment van het tweede doelpunt van Maurits van Straaten onduidelijk was 3-0.

In de tweede helft liep de klok achteruit in plaats van vooruit. Dat betekende voor mij een hoop gereken. In ieder geval was het minuut 58 toen Jordy Linnenbank voor de 4-0 zorgde door van links het strafschopgebied binnen te komen. De bal rolde naast de keeper het doel in. Daarna volgde een kwartier met de meest hectische toestanden voor en soms bijna in het doel van HPSV. Een doelpunt leverde het niet op. Zowaar moest onze keeper in minuut 62 een bal uit de hoek duiken.

Na een voorzet van rechts zorgde Justin Wenkenbach tenslotte voor de 5-0 in minuut 86.

De SUPPORTER

Wisselspelers: Badr Azarkan, Danny vd Oever en Tanar Uguz.

Verslag van Pupil vd Week:

Pupil van de week Stijn van der Klis:
Ik vond het heel leuk om pupil van de week te zijn. Ik vond de warming-up heel leuk en in de kleedkamer vond ik heel leuk.

En in de dug-out vond ik heel leuk. In de kleedkamer met de selectie, was het gezellig en in de dug-out had ik lol met de reserves.

Ik vond het leuk dat ik kop of munt mocht doen, de bal in het doel schoppen vond ik ook leuk.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg ik de aanvoerdersband en een gouden bal en een vaantje.