Scheidsrechter

L. Wagner

Opstelling Semper Altius 1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Wie, zoals Jan den Draak, na een koude voetbalmiddag, bij de rust dacht met een geruststellende voorsprong voor Semper naar huis te kunnen gaan miste een zeer spannende tweede helft.

Mede door het weer (temperatuur rond het vriespunt) en het late tijdstip (17.00 uur) was alleen het in weer en wind opkomende deel van de Semper hooligans aanwezig. Uiteindelijk konden zij toch tevreden naar huis.

Ook nu weer hield de kwaliteit van het licht niet over. Het kostte daarom enige tijd om te zien wie er speelden en waar. Jordy Linnenbank bleek op rechts te starten. Hij was het die al in de vijfde minuut op snelheid doorbrak en de bal keurig teruglegde waarna Mick van Oorschot strak kon inschieten 0-1. Er waren de inmiddels bekende Semper patronen, waaronder een regelmatig doorbrekende Wouter Dijkgraaf op links Het rendement op zijn goede voorzetten is echter nog steeds te laag. Er was een schot van Quincy en een voorzet van Brahim die door Jordy Linnenbank net werd gemist. DHC bleek veel sterker dan in het vorige seizoen, maar had wel moeite aanvallend echt gevaarlijk te worden. Natuurlijk ook een verdienste van de Semperverdediging. In minuut 33 waren er hectische tonelen voor het Semper doel waaronder drie corners op rij voor DHC.

Enige minuten later was er wel de 0-2 voor Semper. Nu was het een voorzet van Mitchell Burgwal op rechts die opnieuw door Mick van Oorschot werd ingeschoten.

Bij het begin van de tweede helft liep ik naar de overzijde om het ook eens van een andere kant te bekijken. Daar aangekomen bleek het inmiddels 1-2 te zijn geworden via een goede kopbal van DHC. Mij is dat geheel ontgaan. Naar de oorzaak daarvan moet ik maar gissen. Het betekende wel dat er een heel andere wedstrijd ontstond. Semper kwam onder zware druk tegen een conditioneel sterke tegenstander die ervoor ging. Bij Semper was Mick uitgevallen, omdat hij niet helemaal fit was en moest het inbrengen van Mike Bos meer lijn in het spel brengen. Onze trainer Peter was bang dat Semper met zijn gedachten al bij de volgende wedstrijd was. Zelf vond ik DHC gewoon sterker. Waarschijnlijk was, als zo vaak, alle twee waar. Onze keeper slaagde erin een doorgebroken DHC-speler het scoren te beletten. Opluchting kwam er in minuut 79. Een door Mike Bos goed genomen vrije schop werd door de keeper in eerste instantie gered maar door Justin Wenkenbach alsnog ingeschoten 1-3 Enige minuten voor tijd kreeg Wouter alsnog loon naar werken. Een lange rush bracht hem vrij voor de keeper die zijn schot wel keerde maar niet kon verhinderen dat Otman alsnog inschoot 1-4.