Maurice Scherpenhuyzen

Opstelling

Op opkomst van beide teams.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Aan wijsheid achteraf heb je niet zo veel, tenzij je die in de toekomst kunt gebruiken. Naar mijn mening had Semper vanmiddag vanaf de start meer van eigen kracht moeten uitgaan. Nu leek Semper het eerste half uur bij voorbaat onder de indruk van de tegenstander waardoor die ruimte kreeg om zijn eigen spel te spelen. Maar misschien is dat vanaf de zijlijn te makkelijk geredeneerd en was de tegenstander in die periode echt veel sterker.

Het gevaar van Wateringse veld kwam in het begin vooral van links. In de eerste tien minuten moest onze keeper tenminste drie knappe reddingen verrichten om zijn doel schoon te houden. In minuut 12 ontstonden voor het eerst kansen voor Semper, dat geleidelijk wat beter in de wedstrijd kwam. In minuut 17 viel het eerste doelpunt voor Wateringse veld. Een voorzet van links werd bij de tweede paal binnen getikt 0-1. In minuut 37 kon de keeper van Wateringse veld de bal net over tikken na een kopbal. Het was een bewijs dat Semper langzaam opkwam. Het aantal kansen voor de tegenstander nam daartegenover geleidelijk af.

Tot aan deze wedstrijd pleegde Wateringse veld na de rust de tegenstander op te rollen. Dit scheen zich te gaan herhalen toen onze keeper in minuut 49 afschuwelijk in de fout ging door de bal onnodig in zijn eigen strafschopgebied te verspelen 0-2.

Opvallend was dat daarna alle schroom bij Semper weg viel. Semper schroefde het tempo op en ging volop in de aanval. Wonderlijk genoeg bleek de tegenstander in toenemende mate kwetsbaar. Blijkbaar was men dit soort tegenstand niet meer gewend. Passes werden onzuiver, de vermoeidheid sloeg toe en af en toe was er zelfs sprake van kramp. Dat het niet tot Semper doelpunten kwam was uitsluitend aan de keeper te danken die minstens drie zekere doelpunten voorkwam. In minuut 85 kwam er toch nog een Semper doelpunt. Een lage corner van links werd door Justin Wenkebach bij de eerste paal binnen getikt (ingestudeerd?) De laatste vijf minuten snakte Wateringse veld naar het einde. Al met al een geweldige prestatie van dit Semper.

Een derde helft zat  er helaas niet in omdat wij, als oudjes, min of meer werden weggejaagd uit de kantine.

Reeds eerder heb ik gesteld dat door het beleid van de KNVB, waarbij clubs die van de zondag naar de zaterdag willen in de vierde klasse moeten beginnen ondanks het feit dat het niveau van de betreffende spelers veel te hoog ligt voor de vierde klasse, competitievervalsing betekent en misbruik van de vierde klasse. In feite is er dan geen sprake van een competitie omdat de kampioen van te voren vaststaat  Op te lossen door de bovenste twee uit deze afdeling te laten promoveren.