86'

Mannen, 1, 4e klasse D

12 mei 2018 15:00

Opstelling

De laatste thuiswedstrijd tegen het Zoetermeerse  Oosterheem was voor ons van belang om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen. Dat is zonder al te veel moeite gelukt. Vooral de eerste helft speelden we uitstekend met een groot aantal flitsende combinaties.

Toch kwamen we na enkele minuten goed weg, toen de technisch sterke aanvaller Van Gils doorbrak en de 0-1 op zijn schoen had; Nishant redde echter en dat betekende voorlopig het laatste wapenfeit van Oosterheem. We kregen een groot veldoverwicht en onze gasten werden op snelheid en techniek overlopen. Deze keer leverde dat ook snel een aantal doelpunten op. Brahim bracht na 5 minuten nr.1 op het scorebord en daarna zorgde Mick van Oorschot voor een echte hattrick: in min. 5 werd het 2-0 na een voorzet van Jordy, in min. 24  3-0 na een voorzet van Brahim  en in min.27 4-0 na weer een voorzet van Jordy. De feestvreugde werd even getemperd door een tegengoal in min.35 uit een penalty na een overtreding van Mike, maar nog vóór de rust werd de voorsprong tot 5-1 vergroot door Brahim na een fraaie soloactie.

De tweede helft begon goed met doelpunten van Jordy (solo door het midden in min.47) en enkele minuten later nr. 7 door de opgerukte Wouter. Waarom toen een volkomen onverwacht en onnodig incident plaatsvond, zal wel een raadsel blijven. Hoe dan ook, Quincy kreeg weer eens twee kaarten en we moesten met 10 man verder. Gelukkig bleef het een sportieve wedstrijd, maar de lol was er af. Intussen waren Jordy en Dario vervangen door Justin Wenkenbach en Danilo Immers. In de laatste 20 minuten vielen er toch nog 3 doelpunten: na een tegengoal zorgde Justin in min.75 voor de afronding van een mooie combinatie (8-2) en kon Oosterheem de eindstand wat dragelijker maken door het afstraffen van slordig verdedigen (8-3).

Daardoor was onze doelstelling voor dit seizoen, het bereiken van de nacompetitie,  gehaald.  Alleen de eerste tegenstander hierin - starten een derde klasser (waarschijnlijk GDA of Ariston ’80) of  de hoogst eindigende periodekampioen van 4B – is nog niet duidelijk. Passeert Laakkwartier ons in de eindstand door de laatste twee wedstrijden tegen Vredenburch en Quintus te winnen en verliezen we zelf van de kampioen, dan spelen we in de eerste ronde tegen een “herkanser” uit de derde klasse.  Verspeelt Laakkwartier twee punten door een gelijkspel of halen we zelf een punt tegen de kampioen, dan ontmoeten we in de eerste ronde een andere periodekampioen uit 4B. Zoals al eerder vermeld, zijn de wedstrijden van de nacompetitie vastgesteld op 2, 9 en 16 juni. Hopelijk gaan we het dit jaar beter doen dan vorig jaar, toen we geen punt haalden in de halve competitie met Quick Steps, Oegstgeest en RAS.

Invallers deze week waren: Danilo Immers en Justin Wenkenbach

De invallende supporter Jan den Draak (met de beste wensen voor een voorspoedig herstel van de vaste verslaggever Lourens Alting).