Mannen, 1, 4e klasse D

4 november 2017 15:00

Opstelling

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Een echte Rijswijkse derby, wat zich ook uitte in een volle kantine na afloop van de wedstrijd. Er was genoeg te bespreken. Supporter zijn betekent het delen van voetbalvreugde en voetbalverdriet. Voor de Sempersupporters was dat vanmiddag helaas vooral verdriet. Een nauwelijks verdiende, geflatteerde nederlaag, in een wedstrijd met weinig structuur.

Zoals in deze competitie regelmatig het geval was had Semper in het begin van de wedstrijd weinig grip op de aanvallers van de tegenpartij. De eerste tien minuten waren dan ook voor Vredenburch. Bij diverse uitstekende kansen voor Vredenburch moest onze keeper de zaak redden.

In minuut elf ontstond een bijzondere situatie. Jordy Linnenbank brak door op links, de keeper maakte een overtreding, maar desondanks kon Semper rustig scoren De arbiter gaf echter ten onrechte geen voordeel en had gefloten voor de overtreding. Penalty voor Semper. Het gevolg kunt U raden. Nu miste Mike Bos in eerste instantie en schoot in tweede instantie tegen de paal. Weg doelpunt. Semper kreeg wat meer greep op de wedstrijd en Vredenburch viel wat terug. Het leverde wat kansjes op voor Otman. Er zat echter te weinig structuur in de aanval van Semper. Op papier speelde Semper met een spits. In de praktijk is die op vele plaatsen op het veld aanwezig maar onvoldoende op de spitspositie.

Vanaf minuut 31 ging het mis. Een corner voor Vredenburch op rechts werd door Mitchell Burgwal voor de keeper onhoudbaar in eigen doel gewerkt 0-1. Twee minuten later werd het 0-2. Colin  van  der Sluijs verspeelde onhandig de bal net buiten het eigen strafschopgebied. Vredenburch nam dit  cadeau met beide handen aan. Hierna kon Vredenburch het accent gaan leggen op het verdedigen van deze te makkelijk verkregen voorsprong. Drie man centraal achterin bij Vredenburch en een zwevende en dolende Semperspits.

Over de tweede helft kan ik verder kort zijn, omdat er weing veranderde. Kansjes over en weer en in minuut 76 bijna een eigen doelpunt van Vredenburch. De ingebrachte Mick van Oorschot miste duidelijk nog wedstrijdritme. Het schaarse hoogtepunt van de wedstrijd was in minuut 82 toen een speler van Vredenburch van links buiten het strafschopgebied  de bal keihard in de rechterbovenhoek schoot 0-3. Een doelpunt dat je eens in je voetballeven maakt.