Mannen, 1, 4e klasse D

7 oktober 2017 16:30

Opstelling Semper Altius 1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Uit doorgaans betrouwbare bron heb ik vernomen dat de heren Advocaat en Gullit zullen worden voorgedragen voor de Nobel prijs geneeskunde, omdat zij 17 miljoen Nederlanders genezen hebben van Oranje koorts. Mijn Semper-koorts is echter nog niet verdwenen en kon vanmiddag af en toe flink oplopen. Het was een wedstrijd op een veld dat de groene kleur al lang had verloren en net zo grauw was als de lucht erboven. Op deze vlakte speelden zich vanmiddag bijzondere taferelen af.

Semper kwam al in de tweede minuut op voorsprong. De bal werd op links hoog in het strafschopgebied gebracht, in de daarop volgende scrimmage kon Mick van Oorschot van korte  afstand hoog inschieten 0-1. Acht minuten later was Brahim sneller bij de bal dan de uitlopende keeper. Brahim schoof de bal vervolgens in het doel 0-2. Al snel dus een flinke voorsprong. In minuut 14 leek het zelfs 3-0 te worden toen Jordy Linnenbank een voorzet van rechts van Otman Naitbakrim kon inkoppen. De kopbal had echter te weinig vaart.

Deed Zoetermeer dan niks? Van tevoren waren wij gewaarschuwd voor hun snelle spits. Maar die werd vooralsnog, vooral door Justin Wenkenbach, goed opgevangen. Toch ging het in minuut 21 bijna mis. Colin van der Sluijs verspeelde knullig de bal waarna drie Zoetermeerspelers op ons doel afkonden. Egoïsme bracht de spits tot zelf schieten. Onze keeper redde. In minuut 25 werd nog een zuiver Semper doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Zoetermeer was wat beter in de wedstrijd gekomen. Echt tot gevaar leidde dat nog niet. Het laatste woord in deze eerste helft was aan Semper. Mick van Oorschot veroverde door doorzetten de bal, maar zijn schot ging net over.

Aanvankelijk ging Semper in de tweede helft door. Na een corner in minuut 50 kon Justin Wenkenbach de bal van korte afstand hard inschieten. Onbegrijpelijker wijs ging de bal hoog over. Niet goed afgedrukt. In minuut 54 werd het 1-2. Justin Wenkenbach ging hard het duel in en bleef vervolgens geblesseerd liggen. Scheidsrechter liet doorspelen en Zoetermeer deed dat ook. Via een schot van links leidde dat tot een doelpunt. Reeds twee minuten later kon Brahim iets terug doen via een toegekende strafschop wegens hands van een Zoetermeer verdediger. Hij schoot echter te zacht in. Jordy Linnenbank moest geblesseerd het veld verlaten. Dat betekende een ernstige verzwakking  van Semper. Het werd daardoor toch nog heel spannend met oplopende koorts Tot minuut 74. Toen kwam Wouter Dijkgraaf op links goed door. Zijn strakke voorzet werd aanvankelijk tegen de keeper geschoten, maar daarna door Mick van Oorschot alsnog hard ingeschoten 1-3. Daarna kreeg de wedstrijd een bizar einde. Aan het einde van de wedstrijd kreeg een Zoetermeerverdediger een rode kaart na een harde charge tegen onze Dario Versteeg. Er ontstond onrust vooral langs de lijn. Dat leidde ook tot verbaal geweld, waarin de scheidsrechter nu niet eens voor het mannelijk voortplantingsorgaan van een hond werd uitgemaakt. De keus viel op het paard. De scheidsrechter vond het toen welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.