10 februari 2018 14:30

Opstelling Semper Altius 1

De strafschop van Maurits voor de 1-1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Toen ik na de rust van deze wedstrijd terugkeerde naar mijn plekje op de tribune bleek mijn daar achtergelaten blocnote met de aantekeningen van de eerste helft verdwenen te zijn. Daarom dit ge -improviseerde verslag.

We waren getuige van een zeer enerverende wedstrijd, die uiteindelijk door Semper werd gewonnen op inzet en vechtlust. Niet met mooi voetbal. Van beide zijden werd vooral gekozen voor de lange trap als instrument en was er weinig opbouw en combinatie.

In het eerste half uur kwam het grootste gevaar van de  kant van Quintens, dat vooral op rechts een gevaarlijke speler had lopen met daarnaast een gevaarlijke spits. Na ongeveer vijfentwintig minuten kwam er dan ook een doelpunt. Een spits van Quintus speelde de laatste man van Semper uit. Zijn schot werd in eerste instantie knap gestopt door onze keeper. De in het veld terugkerende bal kwam helaas voor de voeten van een Quintus speler die in een leeg doel kon schieten 1-0. Voor de rust werd het toch nog gelijk. In ongeveer minuut 35 werd Jordy Linnenbank links in het strafschopgebied uit de wedstrijd geschopt door een Quintus verdediger met inmiddels een bedenkelijke reputatie. Onbegrijpelijk dat een rode kaart achterwege bleef. Wel kreeg Semeper een penalty. Door Maurits van Straaten werd die ingeschoten op een manier waarop ze in de ere-divisie blij zouden zijn,

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren duidelijk voor Semper. Vooral op links (Wouter) werd regelmatig de achterlijn bereikt. De lage voorzetten kwamen helaas steeds net niet goed uit. Een prooi voor de tegenstanders of net voor of achter de spitsen van Semper. Toch scoorde Semper via Brahim. In vrije positie in het strafschopgebied kon hij inschieten 1-2  Het restant van de wedstrijd werd heel spannend, zeker toen een kwartier voor tijd Quintus op 2-2 kwam. Een bal van links werd door meerder Semperspelers gemist en bereikte daarna een (buitenspel staande?) speler van Quintus die van korte afstand midden voor het doel makkelijk kon scoren. Semper bleef er voor knokken en negen minuten voor tijd werd dat beloond. Een hele lange bal van achter bereikte Brahim, die zijn tegenstander verschalkte en de bal in het doel schoof. Dit kon mede door het opschuiven van de rest van de Quintus verdediging