Scheidsrechter

R.E. van der Zee

Opstelling

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Geen wedstrijd waar nog jaren over gesproken zal worden. Door een aantal blessures moest Semper wat verzwakt aan de wedstrijd beginnen. Zoals vaker bij Semper speelt men niet alleen tegen de tegenstander maar ook een beetje tegen zichzelf. Dikwijls lukt het niet om een overwicht in de wedstrijd te vertalen in voldoende doelpunten. Daardoor bleef het ook vanmiddag weer onnodig lang spannend met het risico van puntenverlies.

Oliveo ontpopte zich als een modale vierdeklasser. Er werd wel aangevallen maar erg overtuigend was dat niet. De verdediging van Semper was daarvoor te sterk. Colin van der Sluis was terug en Justin Wenkenbach speelde, zoals al de hele competitie, een goede en degelijke wedstrijd. Zijn positie is niet de positie in een elftal die de meeste aandacht trekt maar het is wel een sleutelpositie. Tot minuut 24 gebeurde er niet zo veel. In die minuut viel het eerste Semperdoelpunt. Een schot van links van Brahim werd door de keeper onvoldoende verwerkt. De terug het veld in springende bal kon door Mick van Oorschot alsnog in het doel worden geschoten 1-0. In minuut 30 volgde het tweede Semper doelpunt. De keeper van Oliveo verspeelde knullig de bal aan de rand van zijn eigen strafschopgebied waarna het Brahim was die de bal rustig kon binnenlopen op zijn zaalvoetballeriaans. Balverlies door Dario Versteeg op links zorgde voor het doelpunt van Oliveo in minuut 40. Ineens was er vrije ruimte die Oliveo goed benutte 2-1.

Uit de uitslag kan worden afgeleid dat er in de tweede helft geen doelpunten meer vielen. Kansen waren er genoeg. Niet van de kant van Oliveo. Onze keeper kreeg geen bal. Wel van de zijde van Semper en in meerdere varianten. In minuut 62 presteerde Dario Versteeg het om de bal voor een leeg doel op een meter van de doellijn na een pass over de grond van Brahim van rechts hoog over te schieten. Het laatst zag ik dat in een wedstrijd van Semper enige seizoenen geleden tegen MVV. Een aanvaller van MVV verrichte dat kunststukje al in de eerste minuut van de wedstrijd.

Otman kon in minuut 67 alleen op de keeper af maar slaagde er niet in deze te passeren. De ook deze keer weer onvermoeibare Wouter Dijkgraaf die met grote regelmaat op links doorbrak tot de achterlijn zag zijn passes niet besteed aan zin medespelers. Of ze waren te laat of ze waren te vroeg om hieruit doelpunten te maken. In de laatste tien minuten was er nog een goede invalbeurt voor Quincy Barendse.