Verslag wedstrijd SVH JO 15 4 – Semper Altius JO 15 2 op 23 september 2017.

3 - 1

Semper Altius JO15-2

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

23 september 2017 12:15

Vandaag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op het sportpark van SVH onder prachtige omstandigheden, lekker zonnetje en een goede echte grasmat.

We begonnen de wedstrijd met wat noodzakelijke aanpassingen. Quirijn had zich met een liesblessure afgemeld. Chris van Glabbeek was wel aanwezig maar , maar kon door maagpijn en diarree niet spelen. Er moesten dus een aantal aanpassingen gedaan worden. Desondanks begonnen erg geconcentreerd en zetten SVH vanaf het begin goed onder druk. De afspraken werden goed nagekomen. Er werd goed gevoetbald, goed bewogen en aangeboden en met name goed overgespeeld. Het wachten was dan ook op het eerste doelpunt van onze kant.
Maar wat er in het voetbal wel vaker gebeurt, was ook nu weer het geval. Een aanval van SVH die er totaal niet gevaarlijk uitzag, leverde SVH, vooral door veel geknoei van onze kant zomaar een doelpunt op.

De jongens lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en bleven geconcentreerd de aanval zoeken. Na een schot van Yorel sloeg de keeper de bal naar de zijkant, waarna de bal bij Nassim kwam. Die speelde zijn mannetje uit en bleef goed kijken waarna hij de bal perfect teruglegde bij Yorel en die scoorde de zeer verdiende gelijkmaker. Daarna bleven we maar drukken op de goal van SVH. Het zat ons niet helemaal mee in de afronding. Kevin raakte na een goede actie de paal. Een prachtige solo van Delano vanaf de middenlijn, waarbij hij een man of vier passeerde en de keeper wilde verschalken met een hoge bal  eindigde helaas net op de vingertoppen van die keeper. Jammer want hij deed bijna alles goed, alleen had de bal maar 2 centimeter hoger moeten zijn. Verder waren we zelf erg onnauwkeurig met de laatste pass en wilden we de bal er volgens mij inlopen. Ik heb in ieder geval niet een fatsoenlijk afstandsschot gezien.

De rust brak dan ook aan met die 1 – 1 stand. In de pauze de jongens gewaarschuwd voor het Concordia scenario (Goed voor rust en na de rust inzakkend). Nou we zouden er wel voor zorgen dat dit niet zou gebeuren.

Echter het eerste kwartier na rust bleken we geen schaduw van de goed voetballende ploeg van voor de rust. Afspraken werden niet goed nagekomen en we gingen uit positie lopen. Of dit nu kwam doordat er opeens wat andere jongens in het team van SVH kwamen lopen (na rust hadden ze ineens een aantal wissels die ze voor de rust niet hadden, nou ja er waren wat andere wedstrijden afgelopen) weet ik niet. Het gevolg was in ieder geval dat we met 3 – 1 achter kwamen.

Ook nu toonden de jongens weer  veerkracht en begonnen we weer te drukken op het doel van SVH. Weer zat het niet mee. Arash passeerde de keeper en schoof de bal met links richting doellijn. Helaas met iets te weinig snelheid zodat een van de verdedigers nog net in staat was de bal vlak voor de doellijn weg te halen.
Verder deden we ons best maar de nauwkeurigheid uit de eerste helft was uit ons spel verdwenen.  Jammer en onnodig. Ook hebben we te weinig van afstand op de goal van de tegenstander geschoten. Het eerste gevaarlijke afstandsschot zag ik pas in de ongeveer 65e minuut van Badr. Helaas ging die net naast.

Al met al hebben jullie een goede wedstrijd gespeeld waarbij jullie jezelf te kort hebben gedaan door te weinig te scoren. Als we bij de rust met 3 of 4 – 1 voor hadden gestaan had SVH niets te klagen gehad.
Nog een compliment aan de (club) scheidsrechter van SVH die goed en onpartijdig floot. Wat een verademing t.o.v. onze eerste wedstrijd. Zo kan het dus ook.