Verslag wedstrijd Semper Altius JO - 15 2 tegen Den Hoorn JO - 15 9 op 30 semptember 2017

Semper Altius JO15-2

10 - 0

Den Hoorn JO15-9

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

30 september 2017 9:00

Vandaag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op een behoorlijk vroeg tijdstip, namelijk 09.00 uur. Voor een van ons te vroeg omdat hij zich verslapen had en voor de andere laatkomer omdat hij bij de afsluiting van de training niet goed geluisterd had en pas om half negen in plaats van het afgesproken tijdstip van  kwart over acht aan kwam. Ik noem geen namen maar Christiaan en Thom volgende keer gewoon op tijd zijn. Badr had zich helaas wegens ziekte moeten afmelden en Jaron had nog last van een kuitblessure en kon hooguit een minuut of tien spelen. Voeg daarbij dat Delano de hele week niet had kunnen wegens hamstring problemen en jullie begrijpen dat er aanpassingen in het team gedaan moesten worden.  Overigens hadden de trainers daar gisteren al over nagedacht en de volgende briljante vondsten kwamen uit hun hoge hoed. Nassim werd rechtsachter, Yorel voorstopper, Daan werd Mid Mid en Sayf kwam in de spits te lopen.

Manuel verklaarde zich gelukkig bereid om als scheidsrechter op te treden (Manuel bedankt hè) en dus konden we om 09.00 aftrappen.
Vanaf het begin werden de opdrachten die we gegeven hadden goed uitgevoerd. Er werd bij balbezit van Den Hoorn onmiddellijk druk op de bal gezet, waar Den Hoorn zich nauwelijks onderuit kon voetballen. In balbezit werd goed de combinatie gezocht en werd er goed vrijgelopen. Deze druk moest onvermijdelijk tot doelpunten gaan leiden en die kwamen er ook. Daan en Sayf voelden zich op hun nieuwe posties als een vis in het water. Daan verdeelde het spel goed, was voor en achter en Sayf ronde een aantal malen bekwaam af, waarbij vooral zijn derde doelpunt een beauty was.
Ik ben het scoreverloop door de grote hoeveelheid doelpunten een beetje kwijt geraakt, maar ik dacht dat Sayf de bevrijdende eerste maakte. Vervolgens scoorde Chris de tweede na een terecht toegekende penalty nadat Joey tegen de grond was gewerkt. Daan en Sayf verzorgden samen de ruststand van 4 – 0.

In de rust werd de nadruk gelegd op het druk blijven zetten en het vrijlopen en samenspelen. Dat lukte zeker aan het begin van de tweede helft nog wel en de score werd uiteindelijk nog behoorlijk opgevoerd, door Joey (1x) Daan en Sayf.  De eindstand werd uiteindelijk 10 – 0 in ons voordeel.
Maar jongens jullie weten het, jullie trainers/leiders zijn net die twee oude mannetjes uit de Muppet show die op het balkon altijd wel wat te op te merken hebben. Dus ook nu weer. Op enig moment wilde iedereen voor eigen succes gaan en werd er uit de positie gelopen en ook werd er van afstand geschoten terwijl medespelers er beter voor stonden. Daardoor  was Den Hoorn in staat wat tegenstoten te plaatsen, die door een betere tegenstander zeker voor tegendoelpunten zou hebben kunnen geleid, hoewel Quirijn erg geconcentreerd en goed meedeed en iedere bal die niet door de verdediging werd onderschept een prooi voor hem was.
Nu kon dat in deze wedstrijd wel, omdat jullie vandaag veel sterker waren dan de tegenstander. Maar jongens als we dat ook beter gaan beheersen dan gaan we een erg leuk seizoen tegemoet.
De overwinning van vandaag was een goede teamprestatie, waarbij Daan met zijn vijf en Sayf met zijn drie doelpunten een behoorlijk grote bijdrage leverden.