Verslag wedstrijd Semper Altius JO 15 2 - HVC'10 JO 15 3 op 14 oktober 2017

0 - 3

HVC'10 JO15-3

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

14 oktober 2017 10:30

Vandaag konden we eindelijk weer de wei in, na vorige week te hebben stilgestaan.  Voorafgaand aan de wedstrijd waren onze jongens erg rustig. Door de trainers werd geprobeerd hen duidelijk te maken dat er vanaf het begin van de wedstrijd direct strijd geleverd moest worden en de tegenstander onder druk gezet zou moeten worden. De eerste paar minuten leek het er nog een beetje op. Nadat het fysiek sterkere HVC een paar van onze aanvallen met grove en minder grove overtredingen had onderbroken, zag je de angst in de ploeg sluipen. Vrijwel alle duels werden verloren en slechts een enkeling ging ook fysiek de strijd met de tegenstander aan. Echter veel te weinig om in de wedstrijd te komen. Bovendien bleef HVC volharden in het maken van overtredingen, waar weliswaar wel voor gefloten werd door de goed leidende scheidsrechter, maar daar kwamen we helemaal niet in ons spel. Voeg daarbij het overwicht in snelheid van een aantal van de tegenstanders en de 0 - 1 ruststand was daarmee verklaard. Met slechts 0 - 1 kwamen we nog goed weg, omdat Sayf voor de rest alles wat binnen de palen werd geschoten pakte.
In de rust hebben we geprobeerd om nog het een en ander recht te zetten, maar wat wel duidelijk werd, was dat sommige van onze spelers de duels meden omdat ze bang waren voor de fysieke kracht van de tegenstander.
Na de rust ging het in het begin iets beter, maar langzaam lieten we ons weer volledig afbluffen door deze fysiek sterkere tegenstander. Nu ging ook nog bijna iedereen uit positie lopen en we moesten blij zijn dat Sayf in zeer goede doen verkeerde en ons team behoedde voor een erg hoge uitslag. Uiteindelijk kon zelfs hij niets doen tegen een paar goed uitgevoerde aanvallen van deze betere tegenstander.
Jongens verliezen kan een keer, maar wat ons wel tegenviel was het gemak waarmee een aantal van ons zich naar de slachtbak lieten leiden uit angst voor de grotere kracht van deze tegenstander. Angst is altijd een zeer slechte raadgever.
Vorige keer hebben we als team gewonnen en vandaag hebben we als team verloren.