Verslag van de wedstrijd VEL JO15-5 - Semper Altius JO15 op 28 oktober 2017

3 - 4

Semper Altius JO15-2

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

28 oktober 2017 12:00

Vandaag opnieuw een kraker tegen het nog ongeslagen VELO JO15-5. We wisten dat het een zwae wedstrijd zou worden want VELO had zelfs nog geen doelpunt tegen gekregen. Aan de jongens verteld wat ze konden verwachten en wat we daar tegenover zouden moeten stellen. Fel, kort op de man verdedigen en bij balbezit er zo snel mogelijk overheen.
Omdat er iemand te laat was begon Daan als rechtsback en Badr als centrale middelverder. Daarbij had Badr als dubbele opdracht het uitschakelen van hun centrale middenverlder (de aanvoerder) en bij balbezit er overheen en het spel verdelen naar onze voorhoede. Na een minuut of 10 hadden we onze eerste tegenvaller. Yorel moest met een hamstringblessure naar de kant. Hierdoor moesten er wat omzettingen gepleegd worden. Delano werd voorstopper, Nassim werd rechtsachter en Daan ging in de spits lopen. Ook deze briljante tactische (ahum) vondst van de trainers pakte goed uit, want Daan bleek veel te snel voor de verdediging van VELO. Toen hij er weer een keer langs ging en volledig achter de verdediging van VELO was werd hij neergehaald. Een doorgebroken speler dus. We verwachten op zijn minst een  gele kaart, maar de man die later alleen maar een persiflage speelde van een scheidsrechter, gaf ons alleen maar een vrije trap. Daan schoot die bal er van een meter of 30 vlak onder de lat prachtig in. Daarna begon de man in het zwart steeds dramatischer te fluiten in het voordeel van VELO. Badr werd in het strafscopgebied met twee handen tegen de grond gewerkt, een loepzuivere penalty dus, maar daar floot hij zelfs niet voor. Daan maakte daarna na een goede actie de twee nul en Arash maakte vervolgens nog vlak voor de rust de 3 - 0. Gezien het aantal kansen die we kregen hadden we de wedstrijd feitelijk in de eerste helft moeten beslissen.  5 - of 6 nul zou heel normaal zijn geweest, De eerste helft heeft overigens 39 minuten geduurd.
Met die stand gingen we de kleedkamer in. De jongens aangegeven dat we trots op ze waren en dat ze de tweede helft zo door moesten gaan en VELO geen kans moesten geven om terug te komen. Tot onze verbazing begon de man die een (hele slechte)  scheidsrechter acteerde onze spelers te bedreigen dat hij hen het veld uit zou sturen als zij te vaak tijd zouden rekken. Hij wees daarbij met name op Sayf en Chris)
De jongens waren kennelijk toch onder de indruk van wat er gezegd was door die scheidsrechter want in het begin van de tweede helft werden er fouten gemaakt die we in de hele eerste helft niet gezien hadden. Gelukkig herpakte ze zich en daarna liep het weer goed. De scheidsrechter vond dat kennelijk ook, want waar hij in de eerste helft nagelaten had om een speler van VELO het veld uit te sturen nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald, kreeg Badr na een relatief lichte overtreding een gele kaart en moest dus het veld verlaten. VELO scoorde in de man minder situatie de 1 - 3. Gelukkig maakte Jaron kort daarna de 1 - 4, na een fantastische rush, waarbij hij zijn tegenstander zijn hielen liet zien, op tijd naar binnen kruiste en vervolgens beheerst afrondde. Daarna ging de scheidsrechter helemaal los. We dachten dat hij Badr toestemming had verleend om weer het veld in te komen. Dus Badr ging het veld weer in. Hij bleek Badr geen toestemming te hebben gegeven.. Hij schijnt zich tot mij gericht te hebben. Badr kreeg daarna voor de tweede keer geel en dus rood. Toen ik hem uit wilde leggen wat er gebeurd was, mocht ik ook vertrekken.
Vervolgens bleef hij in het nadeel van onze jongens fluiten. Joey (volgens mij nog geen 1.60m) werd het veld uitgestuurd omdat hij met een te hoog opgeheven been was ingekomen. VELO kwam daardoor terug van 1 - 4 tot 3 - 4.
In plaats van de 10 minuten tijdstraf die voor die belachelijke gele kaart stond, moest Joey tot het eind van de wedstrijd buiten het veld blijven. Dat was dus een tijdstraf van 13 minuten. Na een tweede helft van wederom 39 minuten floot hij eindelijk af.
Jongens jullie hebben het fantastisch gedaan. Ondanks dat jullie het laatste kwartier met zijn negenen doormoesten hielden jullie goed stand en probeerden jullie je er diverse malen goed onderuit te voetballen. En mochten ze er zo nu en dan toch doorkomen dan hadden we nog altijd Sayf diie een paar hele balangrijke reddingen verrichtte. Dit was heel duidelijk een echte teamprestatie, waarbij jullie ondanks de scheidrechter goed overeind zijn gebleven.  We zijn trots op de manier waarop jullie zijn blijven voetballen. Meest opvallend was nog dat aan het eind van de wedstrijd een van de spelers van VELO zijn excuses aanbood voor het gedrag van de scheidsrechter.