2 - 1

Semper Altius JO15-2

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

11 november 2017 10:30

Vandaag mochten we weer aan de slag tegen de koploper LYRA JO15-5. Onder goede omstandigheden, droog, een goede temperatuur en een echte goede grasmat begonnen we aan de wedstrijd. Jeroen en ik waren er niet echt gerust op, want de afgelopen woensdag op de training liet de inzet van een aantal niet te wensen over. We moesten al beginnen met wat omzettingen. NOAH was helaas ziek en dus moest Sayf het doel weer eens verdedigen. (Als het goed is staat vanaf volgende week Q weer in het doel, dus dan hebben we dat probleem niet meer). Ook was een van onze spelers duidelijk veel te laat, dus ook daar moest een oolossing voor gevonden worden. We begonnen dus met Yorel als laatste en Delano als voorstopper.
De wedstrijd zelf speelden we eigenlijk heel tam en erg slordig. Desondanks waren we de eerste helft de baas op het veld. Sayf kreeg nauwelijk iets te doen. Dit mede omdat Delano het als voorstopper heel goed deed en Yorel de paar gaten die er ontstonde goed dichtliep.
We kregen zoals in vrijwel iedere wedstrijd zeker vier 100% kansen waarvan er slechts een door Arash na goed doorzetten werd benut. Dus in plaats van de wedstrijd in het slot te gooien gingen we de rust in met slechts een 0 - 1 voorsprong. Daarmee deden we ons zelf te kort.
De tweede helft begonnen we net zo slap als we de eerste helft geeindigd waren en daarmee lieten we LYRA in het spel komen. En daar waar ze de eerste helft nauwelijks dreigend waren geweest, kwamen ze nu een aantal keren goed door in het centrum. Sayf redde een keer schitterend op een hard laag schot in de hoek en voor de rest hadden we het geluk dat de spelers van LYRA het doel van te grote afstand onder schot namen. Tussen door hadden wij ook nog een paar grote kanssen, maar die verzuimden we om ze te maken. En zoals in het voetbal wel vaker het geval is, viel de goal aan de andere kant. Doordat we in het geheel geen druk zetten op de tegenstander, kreeg een van de spelers van LYRA de kans om uit tehalen. Hij apsseerde Sayf  met een hoog schot vlak onder de lat. We volhardden helaas in slordig voetbal, waarbij vrijwel iedereen uit postie bleef lopen en daardoor de tegenstander de tijd en de ruimte kreeg om vrikjuit te voetballen. Toen Yorel aan de zijlijn een overtreding maakte, nam LYRA de bal heel snel en de bal kwam voor het goal langs. Chris raakte de bal helaas verkeerd en hij verdween voor ons aan de verkeerde kant van de paal in het doel.
Er waren toen nog maar een paar minuten te spelen en de jongens hebben het nog wel geprobeerd, maar slaagden er niet om nog een gevaarlijke aanval op te zetten. De goed leidende (club) scheidsrechter van LYRA floot daarna af. Zo kan het dus gelukkig ook.
Een volkomen onnodige nederlaag waarbij meer mis- dan goed ging. We zullen op de training van a.s. maandag bespreken wat er goed en fout ging. Op naar volgende week.