7 - 0

FC 's-Gravenzande JO15-8

Onder 15, JO15-2, 5e klasse 26

18 november 2017 9:00

Gisterochtend, op een behoorlijk vroeg tijdstip, 09.00 stond de  wedstrijd tegen 's-Gravenzande JO15-8 op het programma. Wij hadden de laatste twee wedstrijden niet al te goed beeindigd, terwijl 's - Gravenzande afgelopen zaterdag een monster overwinning had behaald. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden. Jeroen had voor deze wedstrijd een paar uurtje vrij genomen om bij de weedstrijd te kkunnen zijn. Vooraf aan de jongens gevraagd hoe zij dachten de wedstrijd te gaan spelen. Alle door ons (Jeroen en Peter) in de voorafgaande weken benoemde kreten kwamen aan de orde. Bleken ze toch wel geluisterd te hebben. We moesten de wedstrijd beginnen met wat aanpassingen in de opstelling. Joey was ziek en Chris was geblesseerd. Bovendien hadden Sayf en Jaron door omstandigheden de afgelopen week niet getraind. We begonnen metYorel als laatste man en Thom als linksachter. Noah nam de plaats van Joey op rechtsvoor over.
We gingen de wedstrijd voortvarend van start en zetten 's-Gravenzande vanaf het begin goed onder druk. Er werd vandaag ook nog eens goed gecombineerd. Uit een zo'n goedecombinatie ontstond het eesrte doelpunt. Daan zette door op links en legde de bal goed af op Badr, die de bal beheerst in de verre hoek plaatste. Het tweede doelpunt onstond vanuit een pass achteruit op Sayf, die op het randje van buitenspel, )of was het erover?' goed doorging en de 2 - 0 op het scorebord zette. De derde goal was een kopie van de eerste, alleen waren de rollen nu omgekeerd en gaf Badr de bal af aan Daan, die de bal in het doel werkte. Met deze 3 - 0 bereikten we de rust. Vervelende bijlomstigheid was dat Daan in een poging vlak voor de rust met een sliding een aanval van 's-Gravenzande te onderbreken verkeerd op zijn pols terechtkwam. Omdat onduidelijk was, wat er met de pols aan de hand was is hij met zijn vader naar de dokter gegaan. Achteraf bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en bleek zijn pols slechts gekneusd.
Nu hebben we wel vaker een goede eerste helft gespeeld en zakte de ploeg in de tweede helft in. In de rust er dan ook op gehamerd dat we de concentratie en de druk op de tegenstander moesten handhaven en we ook zonder Daan we verder moesten gaan met waar we gebleven waren.
Dit  was dit keer gelukkig niet tegen dovemansorengezegd en we bleven druk op de tegenstander uitoefenen. Uit een goede pass van Sayf scoorde Christiaan zijn eerste doelpunt van het seizoen. Noah die zijn directe tegenstander zowel fysiek als op snelheid voortdurend de baas was, scoorde uit een mooie rush de 5 - 0. Na weer een rush van Noah belandde de bal op de paal, waarbij Sayf er als de kippen bij was om de in het veld terugkaatsende bal in het net te schoppen, 6 - 0 dus.  Het slotakkoord van deze wedstrijd   was voor Christiaan, die met een mooi doelpunt, na wederom een pass van Sayf, de 7 - 0 liet aantekenen. Jammer dat daarna een paar jongens van 's - Gravenzande hun frustratie de vrije loop lieten en zo nu en dan wild om zich heen begonnen te schoppen. Dat ontaardde in een veldverwijdering van een van hen, toen die Yorel naschopte. Vlak daarna vergreep een van hen zich aan Badr en aangezien we toen al in blessure tijd zaten besloot de scheidsrechter heel verstandig de wedstrijd te beëindigen.
Al met al een goed herstel na de onnodige nederlaag van vorige week. Kijk ook nog even naar het filmpje dat wederom door de vader van Joey,( die er wel was ondanks dat Joey niet aanwezig kon zijn) op Youtube is geplaatst. Daarin staan de hoogtepunten, maar ook nog wel punten die voor verbetering vatbaar zijn.