11 november 2017 15:00

Opstelling

Opkomst teams.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Dit was de tweede helft van de wedstrijd tegen Quintus van 14 oktober j.l.  Quintus pakte die middag na rust zijn biezen bij een achterstand van 1-0.

Vanmiddag kwam Quintus terug voor een koude kermis. Zeven doelpunten tegen waardoor een totaaluitslag van 8-0 is ontstaan voor deze wedstrijd.

Dit vergt nadere analyse. Daarbij kom ik tot vier oorzaken. In de eerste plaats was dit Semper met de spelers van vanmiddag sterker dan het Semper uit de eerste helft van enige weken geleden. Alles zat mee voor Semper. De keeper van Quintus had duidelijk niet zijn middag en tenslotte speelde Quintus niet het stevige spel dat we van deze tegenstander gewend zijn.

De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen toen er al een doelpunt viel in minuut 47. Een prachtige pass van Wouter Dijkgraaf van achter uit bereikte de sprintende Maurits van Straaten. Achtervolgd door twee verdedigers week hij iets naar rechts uit om ruimte te maken voor een schot. Dat schot mocht er zijn. Een harde schuiver over de grond 2-0. Vier minuten later was het al 3-0. De keeper knoeide met een dieptepass van wederom Wouter waardoor de bal bij de achter de keeper vrij staande Brahim belandde. Die kon de bal in een leeg doel schuiven. Tot overmaat van ramp moest Quintus ook nog met tien man verder nadat de op links doorgebroken Jordy Linnenbank onderuit werd gehaald. Niet veel later kreeg Semper een vrije schop buiten het strafschopgebied. Mike Bos schoot in de verre hoek, maar de bal leek niet onhoudbaar 4-0.

Voorzover Quintus al een kans kreeg, zoals in minuut 67, was er steeds onze keeper om een doelpunt te voorkomen. Nadat een hard schot van Mitchell na een voorzet van Brahim nog werd gestopt door de keeper was het twee minuten later wel raak toen Patrick Suijkerbuijk op links een voorzet van Brahim binnengleed 5-0. Ja lezers mijn verhaal wordt eentonig. In minuut 77 scoorde Justin Wenkebach knap uit een corner door de bal bij de eerste paal direct op de slof te nemen 6-0.

Nog was het niet op. In minuut 84 was er een passje van Mick van Oorschot waarna Maurits van Str aaten van buiten het strafschopgebied van rechts hard in knalde 7-0. Het laatste woord was aan Mick van Oorschot die een voorzet van Jordy Linnenbank verzilverde 8-0.