4 - 0

Vredenburch JO13-2

Onder 13, JO13-1, 3e klasse 1

25 november 2017 9:00

Vandaag was het erop of eronder. De laatst overgebleven Rijswijkse derby stond op het programma. Na 8 wedstrijden stond Vredenburch met 22 punten ongeslagen aan kop, slechts op 1 punt gevolgd door Concordia en Semper. Onze laatste 4 wedstrijden werden, met minimale marges, weliswaar allemaal in winst omgezet, maar het goede voetbal met de vele doelpunten van het begin van dit seizoen was de laatste weken ver te zoeken. Vredenburch daarentegen won haar wedstrijden overtuigend en scoorde er lustig op los. Om die reden waren we niet zonder meer gerust op een goede afloop. Optimaal gemotiveerd kwamen we aan de aftrap.   Vredenburch had een aantal fysiek sterke jongens in het elftal lopen die ook nog aardig bleken te kunnen voetballen. Anders dan alle andere ploegen tot nu toe, speelde Vredenburch met 2 spitsen die direct positie zochten bij ons centrale duo Max en Colin. Onze backs hadden dus geen directe tegenstander en achterin werden we min of meer tot 1 tegen 1 gedwongen. Maar onze verdediging hield stand en liet zich niet van de wijs brengen. Het hele elftal was fel op de bal en overal net ff een stapje eerder dan Vredenburch. Na 5 minuten werd Allen diep gestuurd op rechts en legde hij keurig af op de meegelopen Jayden die geen fout maakte. 1-0. Superbegin. Het was lekker druk langs de lijn en je zag dat Vredenburch verrast was door het spel van Semper. Vredenburch had als gezegd een aantal grote jongens lopen met een goede pass en hoewel ze voetballend niet echt lekker in de wedstrijd kwamen, probeerden ze met lange ballen achter onze defensie gevaar te stichten. Maar Semper verdedigde als 1 blok en gaf eigenlijk niets weg. Halverwege de eerste helft was het Colin Thoen die rond de middellijn een pass onderschepte en op wilskracht door de Rood-Blauwe linies brak. Op dik 20 meter schuin voor de goal van Vredenburch schoot hij op prachtige wijze diagonaal over de keeper heen onze 2-0 binnen. 5 minuten later herhaalden Allen en Jayden het kunstje waarmee we op 1-0 waren gekomen en konden we met een ongekend plezierige tussenstand van 3-0 gaan theedrinken.  Na de rust eenzelfde beeld als ervoor. Een geconcentreerd, fel en goed combinerend Semper en een Vredenburch dat er niet doorheen kwam. Vlak voor tijd was het Jayden die sluw sneller reageerde voor de goal dan zijn tegenstander en met zijn hoofd de eindstand van 4-0 op het scorebord bracht. Topresultaat, niets op af te dingen, volledig op eigen kracht bereikt.  Zonder uitzondering speelde iedereen beter dan de laatste weken. Kennelijk hadden we dat beetje extra spanning nodig om weer eens met elkaar te vlammen. Verdedigend was het vandaag sober maar goed genoeg, het middenveld, onder aanvoering van onze uitblinker Colin Thoen, leverde de benodigde strijd en was zuinig  en zuiver aan de bal. Het lukte hen steeds om via combinatiespel de aanval te bereiken en voorin waren we scherp en slim voor de goal.  Omdat Concordia ook weer won, staan we met hen gedeeld aan kop met evenveel punten. Hoewel de competitie nog lang is was dit een hele belangrijke overwinning. Ook het getoonde spel zal weer voldoende vertrouwen geven om lang mee te doen voor het kampioenschap. Volgende week SVC 08.