Semper Altius JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

24 november 2012

Speel maar elke week zo!

De hele week was op de trainingen al te merken dat de spelers beseften dat het anders zou moeten dan hoe we tegen Escamp gespeeld hadden. En dus stond er vanaf de aftrap een strijdlustig Semper op het veld tegen de koploper. Het duurde overigens nog even voordat we konden beginnen, want de thuisploeg liet ons in de ijzige kou een paar minuten wachten. Verdedigend stond het goed, al bezorgden de handige en getructe spitsen van Graaf Willem onze verdedigers wel handenvol werk. Vooral Jesper had het lastig tegen hun rechtsbuiten maar hij hield hem toch goed in bedwang. De spelhervattingen van Mitchell waren prima en voetballend kwamen we er een paar keer aardig uit. We kregen echter maar één grote kans toen vlak voor rust Jason goed doorzette maar hij stuitte op de keeper en de rebound ging vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Met de rust stonden we met 1-0 achter door een afstandsschot wat halverwege de eerste helft in het doel verdwenen was.
In de rust was er het besef dat we hier niet hoefden te verliezen en we gingen in de tweede helft alleen maar beter spelen. Hele grote kansen kregen we niet maar we gaven ook niet veel weg. En we voetbalden, eindelijk! We durfden ballen in te spelen en daarna kwam er ook een vervolg, het zag er bij vlagen prima uit! Toen de sterk ingevallen Erdi op de achterlijn een tegenstander uitspeelde en Nick met een passje in staat stelde de gelijkmaker te scoren (48e minuut) gingen we voor een stunt. Een schot van Erdi werd door hun keeper uit de bovenhoek op de kruising getikt en diverse corners leverden helaas te weinig op. In de laatste minuut redde Timo ons nog, toen we door een ondoordachte terugspeelbal Mitchell in de problemen brachten. Mitchell kreeg de bal niet goed weg en was uit positie maar met een geweldige tackle voorkwam Timo een niet verdiende nederlaag. En dus gingen de spelers voldaan en blij het veld af en waren ook de vele supporters zeer tevreden. Met deze wedstrijdinstelling in combinatie met zelf durven te voetballen kunnen we ook in de eerste klasse heel veel tegenstanders een lastig dagje bezorgen!

verslag van de site van Graaf Willem:

Kater (D1)
Dat het geen enorme is, is aan Ritsaart te danken die op het laatst een schot op de lat tikt. Ritsaart redt de D1 ook al aan het einde van de eerste helft als hij zich zonder vrees voor een tegenstander en de bal werpt. In sportjargon zeggen ze over Ritsaart: Tjonge, wat is die jongen gegroeid dit seizoen!
Zo waar als een koe. Toch weet ook hij de kater niet te voorkomen. Men ziet het beest de hele tweede helft al op de loer liggen, terwijl Graaf Willem uitstekend begint aan de wedstrijd! Men combineert naar hartelust en Semper Altius vreest het ergste deze middag. Binnen 10 minuten scoort Kai een schitterende goal na een al even mooie combinatie over links. Maar langzaam loopt er zand in de geoliede machine en de D1 weet het tij niet te keren.
Laat ik gewoon eerlijk zijn en het beestje bij zijn naam noemen. De kater heet instelling. Dat beest ligt altijd op de loer na een goede prestatie. Men moet weten: niets gaat vanzelf en al helemaal niet als de juiste instelling ontbreekt. En die ontbreekt deze wedstrijd als het even tegenzit of niet loopt.
Jullie zijn schitterende voetballers en schitterende voetballers moeten schitterend voetballen. Doen jullie dat niet dan doen jullie jezelf tekort. Inderdaad, zo simpel is het. Even simpel als het is dat de tegenstander niet voor jullie de rode loper zal uitrollen en jullie van harte uitnodigt de ballen in hun goal te schieten. Dat zou ook niet leuk zijn, toch?
Kampioenschappen worden veroverd! Jullie hebben veel teveel talent om je in de war te laten brengen door een directe tegenstander die ook goed is, of door een tegendoelpunt of omdat je een keer wordt overgeslagen in de combinatie. Kom op, jongens. Een beetje zelfvertrouwen graag! Een beetje geloof in elkaar! Een beetje geloof in jezelf ook! En help elkaar als je ziet dat je teamgenoot het moeilijk heeft of niet in de wedstrijd zit of een keer boos is.
Kampioen worden jullie alleen als jullie het elkaar gunnen en als jullie het jezelf gunnen, zoals jullie dat deden tegen SVH. Dat was prachtig om te zien en die instelling moeten jullie elke week aan de dag leggen. Ook tegen tegenstanders waarvan men al van te voren denkt (wat nooit verstandig is) dat men daarvan gemakkelijk wint. Alleen dan doen jullie elkaar recht.
En anders ligt de kater op de loer en vandaag zit hij op jullie hoofden. Gelukkig volgt weer een volgende wedstrijd en we hebben geluk! Het is tegen de nieuwe koploper. Dus laten we dat beest meenemen naar Zoetermeer en aan hen kado doen.