Mannen, 1, 4e klasse D

5 mei 2018 15:00

Opstelling

Beste Semper - aanhangers,

Als vervanger van onze vaste verslaggever Lourens Alting kreeg ik een gerecht met 10 doelpunten op mijn bord. De verdeling van deze goals betekende voor ons de grootste zege van dit seizoen, samen met de 8-0 tegen Quintus. De grote nederlagen die de Delftenaren de laatste maanden tegen andere topploegen leden, wezen er al op dat zij zwakker waren dan in de eerste competitiehelft. Dat klopte, want Concordia kwam er tegen ons eerste - ook al ontbraken er ook nu een handvol basisspelers - nauwelijks aan te pas.

Toch duurde het tot minuut 26, voordat we de leiding namen. Vóór die tijd werd al een aantal doelrijpe kansen gemist. Mike Bos werd dit zat en besloot van grote afstand te vuren; tot verrassing van velen, waaronder de keeper, verdween de bal in de hoek (1-0). Nog geen 10 minuten later schoot Brahim  met een boog over de keeper heen nr. 2 in. Vlak voor het rustsignaal maakte Mick er met een onhoudbare kopbal 3-0 van.

Deze keer gelukkig geen verslapping  in de tweede helft. In minuut 50 verzilverde Danilo een penalty (4-0) . Daarna moest keeper Nishant aan de bak bij één van de weinige gevaarlijke aanvallen van Concordia en dat ging hem goed af. Vervolgens was het opnieuw Mick die in de minuten 56 en 59 twee keer raak schoot (5-0 en 6-0), een onzuivere hattrick, zoals dat heet, nu nr.1 vóór de rust was gemaakt . Ook Jordy wilde niet achterblijven en scoorde bij twee snelle doorbraken 7-0 en 8-0. Hiertussen in viel een opvallende kreet van de Concordia- trainer te noteren: “Blijf er in geloven, jongens”. Het resultaat was in elk geval een benutte penalty, waarmee de eer was gered (8-1). Even later scoorde Brahim zijn tweede doelpunt met een intikker. Zo vonden we  het wel genoeg en een tiende doelpunt bleef deze sportieve tegenstander bespaard.

Het resultaat was belangrijk voor het behoud van de derde plaats en daarmee voor het bereiken van de nacompetitie. Slagen we er a.s. zaterdag in ook Oosterheem te verslaan, dan kan Quintus ons niet meer passeren en is een plaats in de nacompetitie veilig gesteld. De laatste wedstrijd tegen kampioen Wateringseveld / Gona doet er dan niet meer toe. Een waarschuwing is, denk ik, wél op zijn plaats: Oosterheem heeft heel wat meer kwaliteit dan Concordia, zeker in de aanval, en is in fysiek opzicht lastiger te bespelen. Dus: vanaf het begin concentratie en tempo vereist!

De opstelling was: Nishant Bekaroe; Dario Versteeg, Mike Bos, Wouter Dijkgraaf en Sean Jonker; Badr Azarkan, Patrick Suijkerbuijk, Brahim Saidi; Mick van Oorschot, Danilo Immers en Jordy Linnenbank.

Wissels gedurende tweede helft: Tijmen Telle, Ricardo Crapanzano en Justin Wenkenbach.