Semper Altius 1

3e klasse/4e klasse 2D) HPK 4B - MPK 4D

2 juni 2018 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Zaterdag was het zo ver: de eerste ronde van de nacompetitie in een poule van 8 clubs met afvalsysteem. Alleen de winnaar in drie rondes zou derde klasser worden of blijven. Van te voren was duidelijk dat onze aloude tegenstander Loosduinen – na een sterk seizoen tweede geworden in 4B – het ons heel moeilijk zou kunnen maken om een ronde verder te komen.

Toch startten we goed en al snel kreeg Mick van dichtbij de kans om een voorzet van Jordy af te werken, wat jammer genoeg niet lukte. Het spelbeeld in de eerste helft was verder wisselend met wat meer kansen voor de thuisclub. Eén keer kon Justin op het laatste moment een doorbraak voorkomen en enkele malen greep Nishant uitstekend in. In het centrum deed Colin het na een half jaar afwezigheid weer goed.

De rust kwam dus met een brilstand en alles leek nog mogelijk. Na de hervatting nam Loosduinen al gauw het initiatief en kostte het ons steeds meer moeite het snelle aanvalsspel te ontregelen. Na 10 minuten kwamen we op achterstand;  Justin haalde de aanvoerder binnen de beruchte lijnen neer en de bal ging op de stip. Kadir Narsen, tot dan toe niet erg gevaarlijk, wist met deze kans wel raad en liet onze keeper kansloos. Nog geen drie minuten later kregen we zelf een penalty. Helaas zag Maurits, net ingevallen, zijn schot gekeerd door de keeper en leverde ook de rebound geen succes op. Deze tegenslag bleek (achteraf) het kantelmoment van de wedstrijd. We konden het goede spel van de eerste helft niet meer op de kunstgrasmat leggen en na een snelle tweede treffer van de thuisclub maakte ons elftal een aangeslagen indruk. Loosduinen bleef de controle over de wedstrijd houden en de effectieve spits Jimmy Kipp zorgde er met een zuivere hattrick voor dat  de nederlaag door twee goals in de laatste vijf minuten nog naar 4-0 opliep.

Een verdiende, maar over de hele wedstrijd gezien wel enigszins geflatteerde uitslag. De strak leidende scheidsrechter Hulters deelde acht gele kaarten uit, waarvan vijf aan onze kant. Desondanks vond bijna iedereen dat er geen sprake was geweest van een onsportieve wedstrijd. Loosduinen gaat verder tegen de overburen van GDA en zelf zullen we volgend seizoen een nieuwe poging moeten doen om de - ook door ons fel begeerde - plaats in de derde klasse te bereiken.

Jan den Draak

Opstelling: Nishant Bekaroe; Dario Versteeg, Justin Wenkenbach, Colin van der Sluis en Wouter Dijkgraaf; Patrick Suijkerbuijk, Mitchell Burgwal en Brahim Saidi; Badr Azarkan, Mick van Oorschot en Jordy Linnenbank. Ingevallen: Maurits van Straaten en Sean Jonker.

Lees hier het verslag gezien vanaf de Loosduinen kant.