3 - 3

Wippolder JO13-1

1e klasse 4

22 september 2018 9:00

Onze bekerronde is met gemengde gevoelens afgesloten. Als we onze laatste wedstrijd tegen het toen nog puntloze Quintus zouden hebben gewonnen, dan waren we bovenaan geëindigd en had het bekeravontuur verder in het seizoen nog een vervolg gekregen. Helaas konden we ons niveau van de wedstrijd tegen OVV niet herhalen en ging deze wedstrijd met 3-1 verloren. De les die we uit de 3 bekerwedstrijden mogen trekken is dat we kunnen winnen van de bovenste en verliezen van de onderste. Vandaag kwam Wippolder op bezoek voor de eerste competitiepot. Onder toeziend oog van Bert van Oostveen en John de Mol, die kosten noch moeite hadden gespaard om onze verrichtingen live uit te kunnen zenden en gelukkig veel andere toeschouwers, begonnen we prima aan de wedstrijd. We waren wat feller en vonden elkaar wat makkelijker dan Wippolder en dit resulteerde halverwege de eerste helft in een goede actie van Allen die aanvankelijk werd gestuit door de Delftse defensie, maar in de rebound van dichtbij door Jan alsnog doeltreffend werd afgerond. Niet zo gek lang daarna verdubbelde Allen de score en gezien het speelbeeld was op onze voorsprong met rust weinig af te dingen. Na rust vergaten we uit te lopen naar een veiliger marge en nadat wij al een keertje waren gewaarschuwd voor de wit-blauwe aanvalskracht, kregen we ongeveer halverwege de tweede helft de 2-1 om onze oren. Je zag op slag bij ons de twijfel aan eigen kunnen ontstaan. Wippolder op haar beurt putte vertrouwen uit de aansluiting en gooide er een flinke schep energie bovenop. De rollen werden omgedraaid en vrij snel na de aansluiting lag ook de gelijkmaker in het netje. Waar vriend en vijand de bui voor Semper al zagen hangen, volgde direct na de aftrap een even onverwachte als welkome plottwist toen Allen iedereen zijn hielen liet zien en met een subtiele voetbeweging de bal over de benen van de uitkomende keeper in de verre hoek mikte. De laatste 10 minuten gingen alle remmen los en gaven beide teams de wedstrijd het spannende slot dat het verdiende. Kansen over en weer, prepuberaal gedrag, passie en strijd. Helaas voor ons viel in de slotseconden de bal nog binnen en kregen we weer niet de beloning die we eigenlijk driekwart van de wedstrijd in het vooruitzicht hadden. Dikke pech. Toch grote complimenten voor al onze kleine gladiatoren. Ik vond Wippolder namelijk sterker dan onze bekeropponenten. Dat wij driekwart van de wedstrijd het beste van het spel hadden, goede kansen bij elkaar voetbalden en tegelijkertijd uitstraalden dat er bij ons niets te halen viel, is tegen deze ploeg al een prestatie op zich. Dat we in een korte periode 3 tegendoelpunten krijgen en het even collectief helemaal kwijt zijn, moet eruit maar kan een keer gebeuren.  Tot slot dank aan de Diamond Group, GSM Paradise en Totally Scuba voor de prachtige tenues en natuurlijk aan Harry die deze zaterdag onopvallend en onpartijdig fluiten tot een kunst verhief.  DSVP = next.