Semper Altius 1

4e klasse C

23 februari 2019 15:00

Opstelling Semper Altius 1

In een rustieke omgeving aan de rand van Wassenaar klaarde ons eerste de klus tegen de nummer voorlaatst overtuigend. Aan de 116 goals die de thuisclub al tegen had werden er in een sportieve wedstrijd nog acht toegevoegd. Bovendien werd zo ons doelsaldo voor het eerst in lange tijd weer positief: 38 tegen 31. Maar dat we tegen deze wel erg zwakke tegenstander in totaal 17 keer konden scoren , toonde opnieuw aan dat het destijds opheffen van de vijfde klasse zaterdag geen wijs besluit van de KNVB is geweest.

Al snel viel ons openingsdoelpunt. Een voorzet op maat van Kees van der Straaten werd door Justin Wenkenbach fraai ingekopt.  De ene na de andere aanval op het Wassenaarse doel volgde en de voorsprong liep al voor de rust op tot 0-5. Kees schoot zelf nr. 2 erin en maakte vervolgens plaats voor Jordy Linnenbank die na een maandenlange  slepende blessure weer een competitiewedstrijd kon spelen. Dit kwam de snelheid van de voorhoede ten goede. Na een half uur maakte Brahim er na een solo 0-3 van en vijf minuten later na een scrimmage 0-4. Vijf minuten vóór het rustsignaal kon ook Jordy scoren. Tussen de bedrijven door kreeg Wassenaar zowaar een kans op een tegendoelpunt, maar Danny van der Oever wist dit te voorkomen.

In de tweede helft werd het spel - zoals zo vaak bij zo’n ruime voorsprong - slordiger, zakte het tempo en gingen soloacties te veel de boventoon voeren. Toch was de doelpuntenhonger nog niet gestild. Een voorzet van Mitchell Burgwal werd zes minuten na de pauze door Jordy afgewerkt (0-6). Toen duurde het wél tot het laaatste kwartier , voordat het weer raak was. Door een kopbal van Mick van Oorschot werd het 0-7 en Mick schoot van grote afstand over de ver voor zijn doel staande keeper nr. 8 in. Dat de dubbele cijfers niet gehaald werden, was te wijten aan het feit dat een kogel van Mitchell de paal raakte, dat een “voorzet”  van Brahim langs de lat scheerde en dat enkele kansen voor open doel gemist werden.  Maar met deze stand viel goed te leven.

Dat Semper Altius zaterdag goede zaken deed in de tweede periode, haalde als kop de website van Haags Amateurvoetbal. De stand van de bovenste 7 in deze periode (in totaal 12 wedstrijden) is:

Ariston’80  4w. 10 pnt, doelcijfers 17-0 ;   Semper Altius 4w. 10 pnt, doelcijfers 15-3; Laakkwartier 4w., 10 pnt, doelcijfers 16-5; SEV 3w. 9 pnt, doelcijfers 14-1; fc Zoetermeer 3w. 7 pnt, doelcijfers 17-3; TOGB 3w. 7 pnt, doelcijfers 10-2; Vredenburch 3w. 5 pnt, doelcijfers 8-2.

In deze stand telt Ariston ’80 niet mee, omdat de Delftenaren de eerste periode gewonnen hebben. We hebben nog acht wedstrijden voor de boeg, vier thuis en vier uit. De eerstvolgende wedstrijd is op 9 maart thuis tegen TOGB.