laurens Matla (schot)

4e klasse C

18 mei 2019 14:30

Opstelling

Net als in de uitwedstrijd wisten we tegen de kampioen een goede wedstrijd te spelen die tot aan het laatst spannend bleef. Het was duidelijk te zien dat hier twee teams uit de top van de ranglijst tegen elkaar speelde. Semper Altius zou bij winst de 2e periodetitel pakken en dan dus nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse gaan spelen. Deze promotie was door Ariston’80 reeds enkele weken geleden bereikt door kampioen te worden.

We kregen al snel enkel erg mooie kansen, maar onze aanvallers wisten de soms goede aanvallen niet in doelpunten om te zetten. In de 20e minuut werd door de defensie van Ariston’80 halverwege hun eigen helft de bal wat slordig over de breedte van het veld gespeeld. Patrick Suijkerbuijk kan deze bal onderscheppen en na een 1-2’tje diagonaal in het doel schieten. Ook in de rest van de 1e helft waren er goede combinaties te zien met de meeste doelrijpe kansen wel voor Semper Altius. Maar al zo vaak deze competitie gingen de schoten niet over of net naast het doel van Ariston’80. De rust brak daardoor aan met een verdiende 1-0 voorsprong voor ons.

In de 2e helft ging Ariston’80 wat aanvallender  spelen. In de 50e minuut werd er op het randje van het strafschop gebied een wat onnodige overtreding gemaakt tegen een aanvaller van Ariston’80. De uitstekend leidende scheidsrechter Cees Verhoef uit Alphen ad Rijn gaf hiervoor een strafschop die onberispelijk door Ariston’80 werd benut.

In de loop van de 2e helft werd Ariston’80 wat sterker, maar dit leidde niet tot grote kansen voor hun. Ook wij kregen nog wat kansen, maar uiteindelijk viel het winnende doelpunt in de 86e minuut aan de zijde van Ariston. Vlak voor tijd kregen wij nog een mooie kans op de gelijkmaker maar ook die ging er niet in.

De beslissing in de 2e periode valt nu dus in de laatste competitieronde. Kanshebbers voor de laatste nacompetitieplek zijn Vredenburch en Semper Altius.

Wel moeten we dan de uitwedstrijd bij SEV in Leidschendam in een overwinning weten te beëindigen. Maar het goede spel tegen Ariston’80 moet de spelers wel extra vertrouwen geven.