... (schot)

4e klasse C

27 oktober 2018 15:00

Opstelling

Ook de wedstrijd tegen Laakkwartier leverde ons geen succes op. Voor de zoveelste maal misten we vier basisspelers, van wie drie voorhoedespelers  (Brahim, Maurits en Jordy). Dat maakte het voor trainer Peter moeilijk om een kansrijke opstelling te maken.  Het werd een 4-4-2  formatie, eigenlijk uit nood geboren. Toch  gaf de eerste helft ons alle hoop op een goed resultaat. Zeker het eerste half uur had Semper een veldoverwicht en kregen we ook wel kansen op een voorsprong, maar óf  de schoten waren te zacht óf  de kopballen waren net niet zuiver genoeg. In het laatste deel van deze helft kwam ook Laakkwartier tot enkele gevaarlijke doorbraken, maar Nishant die voor het eerst na zijn langdurige blessure weer onder de lat stond greep een paar keer goed in. Aan de andere kant kreeg Mick op slag van rust de kans om de openingstreffer te scoren, maar zijn kopbal ging net naast.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld geleidelijk: we raakten de greep op het middenveld kwijt en Laakkwartier kwam meer in de aanval. Een paar keer ging het nog net goed (mede dankzij een redding van onze keeper), maar na ruim een kwartier kwamen we op achterstand; dat gebeurde op een manier die we deze competitie helaas al meerdere keren zagen: een lange bal door het centrum naar een snelle spits die onze laatste man te snel af was en Nishant kansloos passeerde. Het eerste gaf de moed zeker nog niet op, maar het euvel van de onmacht om te scoren bleef bestaan. Tien minuten voor tijd viel de beslissing, toen een lage voorzet van rechts door Colin werd gemist  en de linkerspits raak schoot (0-2). De goed spelende Wouter leverde daarna nog een aantal voorzetten af die we niet konden afronden. In de laatste fase kwamen Kees en Sean in het veld en liep Mitchell tegen een onnodige gele kaart op. Het was en bleef echter 0-2 en zo leverden we voor de vierde achtereenvolgende keer drie punten in.

Het veldspel was echter, zeker in de eerste helft, moedgevend. Voor betere resultaten tegen de (vele) sterke tegenstanders zal het (denk ik) nodig zijn dat de nu niet beschikbare spitsen weer fit zijn, voor de winterstop of (hopelijk) eerder? A.s zaterdag hopen we met dezelfde inzet Wassenaar te verslaan. Dan zal waarschijnlijk ook Mike Bos, sinds 22 september geblesseerd, speelminuten krijgen.