KSD-Marine 1

4e klasse C

6 april 2019 15:00

Opstelling

Op 15 december 2018 leden we onze laatste competitie-nederlaag op een vrijwel onbespeelbaar veld dat met ijs was bedekt. Hoe zou het vandaag gaan tegen dezelfde tegenstander op ons goed bespeelbare veld bij prettige lenteachtige temperatuur? De uitslag laat er weinig twijfel over bestaan: deze keer een ruime overwinning op een inmiddels wat afgezakte tegenstander. En toch waren er perioden in deze wedstrijd die er echt minder goed uitzagen. Onze gasten kregen daarin meer kansen dan de ene die werd benut bij een 3-0 achterstand.

Onze start was bepaald slecht. Eerst verspeelde Colin de bal helemaal onnodig in de buurt van de cornervlag en een paar minuten later brak een aanvaller bijna ongehinderd door, maar slaagde er niet in Danny te passeren. Nadat onze achterhoede wakker was geworden, deden we, wat KSD-Marine had nagelaten: scoren. De eerste was een hele fraaie: Brahim schoot bijna vanaf de achterlijn hard in de bovenhoek. Nummer 2 kwam van de voet van Mick via de grabbelende handen van de keeper. En onze derde goal was weer een mooie: een voorzet van links werd door Justin onhoudbaar ingekopt. Intussen zat ook de tegenstander niet stil, want even vóór de rust kwam er een tegentreffer uit een hard en hoog afstandsschot. Met 3-1 brak dus de theepauze aan.

In de tweede helft schoot Kees al snel raak, nadat eerder een doelpunt van hem ten onrechte was afgekeurd. Een tijdlang leken we het bij de 4-1 stand wel te geloven. De drie wisselspelers Jordy, Jamal en Tony kregen speeltijd en de wedstrijd kabbelde voort. Totdat halverwege de tweede helft geheel onnodig de vlam in de pan sloeg. Na een harde tackle op Jordy die rood waard was, maar met een tweede gele kaart werd bestraft, ontstond een oploop van spelers van beide kanten en trok de matig leidende scheidsrechter tenslotte enkele gele kaarten. De vraag blijft bij zulke situaties altijd, waarom zoveel spelers – ook van onze kant – zich dan in het strijdgewoel gaan begeven met alle risico’s van dien.   Maar goed, de wedstrijd kon worden hervat en gelukkig kwamen we weer tot beter spel en scoorden we nog drie keer ook: nummer 5 was een kopbal van Justin na een voorzet van Jamal, de zesde was een van richting veranderd schot van Brahim en de zevende kwam wederom van Justin die daarmee een hattrick scoorde, al is het de gewoonte deze onzuiver te noemen, omdat de drie goals in twee helften werden gemaakt. Al met al, een ruime overwinning, waarbij het feit dat onze tegenstander na het incident met 10 en later zelfs nog enige tijd met negen man speelde, wél een rol speelde.

Intussen staan we in de tweede periode nu duidelijk op de eerste plaats. Ons programma is met wedstrijden tegen de nummers 1, 2 en 3 heel zwaar, maar ook weer niet kansloos. Concentratie vanaf het begin zal nodig zijn om kanshebber te blijven. Na de wedstrijd tegen FC Zoetermeer op dinsdagavond kunnen we de komende zaterdagen toezien, hoe de concurrenten het doen; het zou heel goed kunnen dat pas op de laatste speeldag (25 mei) de beslissingen vallen. Alleen de kampioen (Ariston ’80) zal ruim vóór die datum bekend zijn!