Semper Altius 1

4e klasse C

29 september 2018 15:00

Opstelling Semper Altius 1

Acht doelpunten, drie rode kaarten, twee strafschoppen en talloze overtredingen waren de ingrediënten van een toch wel boeiende wedstrijd tegen een ploeg, waartegen wij het in het verleden vaak moeilijk hadden. Dat was nu ook zo, maar deze keer liep het mede dankzij enkele fraaie doelpunten goed af. Zo’n uitslag laat wél raden dat de verdedigingen aan beide kanten niet het sterkste deel vormden.

Zonder beide selectiekeepers Nishant Bekaroe en Danny vd Oever (prima vervangen door keeperstrainer Daniël Lorsheijd)  en Mike Bos (de tegen Oliveo opgelopen blessure blijkt een verrekking van een knieband te zijn) begonnen we ongelukkig. Al na 4 min. viel aanvoerder Brahim geblesseerd uit en werd vervangen door Patrick Suijkerbuijk. En nog geen minuut later scoorde de centrumspits wat erg makkelijk de eerste H.H. –goal. We herstelden ons gelukkig snel: een overtreding in het strafschopgebied werd door de strak, maar niet altijd consequent leidende scheidsrechter met een penalty bestraft die door Kees van der Straaten feilloos benut werd. Het laatste kwartier vóór de pauze was turbulent. Eerst zette Mitchell Burgwal een sliding net iets te laat in, wat door de arbiter direct met rood werd bestraft. Niet lang daarna overkwam de gastheren hetzelfde na en, wat hun eerlijke verslaggever terecht een schandalige overtreding op Jordy noemde.  Vlak voor rust sloegen we onze slag: eerst met een fraaie kopbal van Mick van Oorschot en even later na een mooie solo van Jordy. Zo konden we toch wel verrassend met een 1-3 voorsprong  gaan rusten.

De tweede helft, waarin bij ons de andere twee wisselspelers (Wouter Dijkgraaf en Maurits van Straaten) invielen, verliep met wat minder vuurwerk. Ons centrale duo- te veel op één lijn spelend- werd echter al na 5 min. verrast  door een vrijstaande spits die de 2-3 op het bord bracht. De spanning nam daardoor weer toe, totdat Mick bij een scrimmage van dichtbij kon inschieten en het verschil weer twee goals bedroeg.  Nóg waren we er niet, want eerst benutte de thuisclub een penalty (3-4) en even later kreeg Kees voor de tweede keer geel wegens commentaar op de leiding. Met 9 tegen 10 moesten we de laatste 9 min. zien door te komen. Dat lukte ook al dankzij een bijzonder fraaie omhaal van Patrick die de stand op 3-5 bracht.  En daarbij bleef het!

Ons eerste heeft nu twee spannende, qua spelpeil matige wedstrijden achter de rug. We staan nu voor een aantal pittige wedstrijden tegen clubs die waarschijnlijk allemaal  kanshebbers zijn of worden. Tot dusver is de inzet prima, maar een zwak punt blijft het te grote aantal opmerkingen tegen de scheidsrechter, terwijl onze verdediging compacter en minder op één lijn moet gaan spelen om voorhoedes als van Ariston ’80 (dat over jonge en snelle aanvallers beschikt) in toom te houden.