50'

4e klasse C

9 februari 2019 15:00

Opstelling Semper Altius 1

De uitwedstrijd tegen Oliveo werd met enige zorg tegemoet gezien. Immers, ook deze keer ontbraken vijf basisspelers en leek Oliveo (dat op de vijfde plaats stond met slechts één thuisnederlaag) een moeilijke tegenstander. Achteraf is het allemaal meegevallen en konden we Sportpark De Groene Wijdte met een dik verdiende overwinning verlaten.

Het spelbeeld in de eerste helft was wisselend. Ook al door de sterke wind mislukten aan beide kanten veel combinaties, al  zag de opbouw van Semper er wat zorgvuldiger uit. Erg veel werk kregen de keepers niet.  Onze keeper Danny van der Oever kreeg één gevaarlijk schot te verwerken en aan de andere kant was Brahim dicht bij een doelpunt, maar de Pijnackerse doelman wist zijn half mislukte  schot over de lat te stompen. Rust dus met een dubbelblanke stand.

In de tweede helft begonnen we uitstekend. Na een minuut of vijf wist debutant Tony de Weerd ons met een afstandsschot  aan de leiding te brengen en slechts een paar minuten later kon Kees van der Straaten de voorsprong na een scrimmage vergroten naar 0 – 2. Oliveo kon hier maar weinig tegenover stellen, ook al door goed verdedigen van onze kant. Zelfs kregen we een paar grote kansen om de score op te voeren, maar het duurde tot de 77eminuut, voordat de beslissende derde goal viel. Brahim maakte zich handig vrij op links en zijn voorzet werd door Justin Wenkenbach hard ingeschoten. Daarna gebeurde er weinig meer en konden we drie punten toevoegen aan ons totaal (nu 19), wat in de nieuwe stand de achtste plaats oplevert.

Positief: de grote inzet, waar Tony de Weerd ( die nog maar korte tijd tot de selectie behoort) zich moeiteloos bij aanpaste en het overwegend sportieve karakter van de wedstrijd. De scheidrechter kon volstaan met één kaart voor Jamal aan onze kant en twee kaarten voor een Oliveo-speler. Volgende week komt Haagse Hout op bezoek en ondanks de 3-5 overwinning uit zal dat geen makkelijke tegenstander zijn. Laten we zelf proberen er een sportieve strijd met een goed resultaat van te maken!