Semper Altius 1

4e klasse C

25 mei 2019 14:30

Opstelling Semper Altius 1

De voor ons beslissende wedstrijd tegen SEV is op een flinke teleurstelling uitgelopen. De nederlaag was verdiend en kostte ons de periodetitel, terwijl achteraf een gelijkspel voldoende was geweest. Het eerste kon het goede spel van de voorafgaande wedstrijd tegen kampioen Ariston ’80 geen vervolg geven en straalde zeker in de eerste helft niet uit dat het zelf in een goed resultaat geloofde.

Over het eerste deel kunnen we kort zijn. Na een kwartier spelen werd de thuisclub steeds sterker en viel Semper vooral op door tempoloos voetbal, te individuele acties en veelvuldig balverlies. Dat SEV halverwege op voorsprong kwam na een serie missers in onze verdediging, was dan ook terecht. Tot de rust konden we hier bar weinig tegenover stellen. De kleine achterstand, waarmee de rust werd gehaald, leek nog wel mogelijkheden te bieden voor de tweede helft.

Al vrij snel viel echter de tweede tegentreffer: een ongelukkig eigen doelpunt na een indraaiende voorzet. In de volgende fase van de wedstrijd werd, ook door het inbrengen van de lang geblesseerde Wouter Dijkgraaf, de inzet beter. Toen Mick een penalty feilloos inschoot, begonnen we er in te geloven dat deze tegenstander toch ook kwetsbaar was. Er kwamen kansen, zoals voor Kees die na een fraaie actie alleen voor de keeper kwam, maar tegen hem op schoot. De laatste 20 minuten drukte de warrig leidende scheidsrechter helaas zijn stempel op de wedstrijd. Hoewel al heel lang bekend is dat met aanmerkingen op de leiding nog zelden een wedstrijd wordt gewonnen, liep Mick hiervoor in de 70eminuut tegen twee gele kaarten op en moesten we met 10 man verder. De slotfase moeten we maar gauw vergeten. Eerst stuurde de arbiter – die al eerder openlijk natrappen van een SEV - speler slechts met geel bestrafte – Brahim van het veld en trok de ten onrechte gegeven rode kaart nota bene na afloop in. Daarna ontstond het nodige tumult met als resultaat dat keeper Danny en een ander SEV – speler wegens natrappen rood kregen. Dat het met acht tegen tien bij 2-1 bleef, was een klein wonder: enkele grote kansen werden door de voorhoede van SEV gemist.

Heel jammer dat we de mooie serie in de tweede periode niet konden afmaken, waardoor plaatsgenoot Vredenburch op doelsaldo de titel binnenhaalde en wij met lege handen staan. Dat was absoluut niet nodig geweest; ik denk dan ook aan het uit handen geven van de uitwedstrijd tegen laagvlieger  Oosterheem, wat ons twee dure punten kostte. Volgend seizoen zullen we een nieuwe poging moeten doen, maar onze nieuwe trainer Vita Lorente zal dan voor de moeilijke taak staan de wedstrijdmentaliteit en discipline  te verbeteren en een eind te maken aan het spelen in een veel te laag tempo door korte combinaties en “achteruitvoetbal”.