Semper Altius 1

4e klasse C

16 maart 2019 15:00

Opstelling Semper Altius 1

In de uitwedstrijd tegen Laakkwartier, waarvan thuis met 0 - 2 was verloren,  hadden we, zoals zoveel clubs, te maken met een stormachtige wind, waardoor goed voetbal vrijwel onhaalbaar was. In de eerste helft was het aantal kansen voor beide ploegen op de vingers van één hand te tellen. We startten redelijk, maar in het laatste kwartier werd de thuisclub wat sterker. Ondanks het ontbreken van Colin en Wouter en een blessure van keeper Danny hield onze achterhoede zonder al te grote problemen stand. In de dubbelblanke ruststand kon bijna iedereen zich wel vinden.

Zonder dat het spelpeil in de tweede helft veel beter werd, konden we zelf wél tot wat meer combinaties komen. Een schot van Brahim – die deze keer verder geen prominente rol kon spelen – werd door de keeper gekeerd. Door het inbrengen van Jordy werden onze aanvallen dreigender. Het duurde echter tot bijna een kwartier voor tijd, voordat onze supporters konden juichen. Mitchell verraste de keeper met een goed genomen vrije schop, waarbij de bal zo te zien even opsprong (0 -1). Laakkwartier zette daarna alles op alles om nog tenminste een punt aan het duel over te houden. Dat leek te lukken, toen zeven minuten later de linkerspits een als voorzet bedoelde bal door de wind over Danny heen in het doel zag belanden. De harder wordende strijd leek in 1 – 1 te zullen eindigen, maar daar dacht Jordy anders over: een snelle solo besloot hij met een schot in de uiterste hoek en zo kwamen we in de 90eminuut weer op voorsprong. In de vier minuten blessuretijd was het op de tribune “billen knijpen”, maar we bleven overeind en boekten een enigszins gelukkige overwinning. Enig minpuntje:  drie gele kaarten tegen nul aan de kant van Laakkwartier.

We deden zo goede zaken. In de stand passeerden we Laakkwartier en klommen naar de vijfde plaats. Onze winst zit vooral in de periodestand: daarin liepen we uit op concurrent Zoetermeer, waarop we nu met één wedstrijd meer gespeeld zes punten voor staan. Maar laten we SEV  (één verliespunt meer) niet vergeten; en ook Vredenburch ( twee verliespunten meer) is nog lang niet uitgeschakeld . Onze plaatsgenoten zijn, net als Semper,  bezig met een prima reeks; bovendien hebben zij al twee keer gespeeld tegen de nummers 1, 2 en 3 van de gewone ranglijst. Aanstaande zaterdag gaan we naar Oosterheem dat natuurlijk niet onderschat mag worden.