Oosterheem 1

4e klasse C

19 januari 2019 15:00

Opstelling

Veel trainers en knappe analisten vinden de resultaten van de eerste twee wedstrijden na de winterstop van grote betekenis voor het verloop van de tweede helft van de competitie. Wat dit betreft is het eerste van Semper in elk geval goed gestart. Ondanks het feit dat we ook deze keer vijf basisspelers misten, konden de net onder ons op de ranglijst staande Zoetermeerders geen potten breken en controleerden we grotendeels de wedstrijd.

Na een kwartier kon aanvoerder Brahim (die zijn oude vorm weer benaderde) na goed combinatiespel de Oosterheem- keeper van dichtbij passeren. Daarna kwamen er voor de rust nog meerdere kansen op een tweede doelpunt, maar verder dan een wegens buitenspel op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd doelpunt (weer van Brahim)  kwamen we niet. Onze gasten lukte het slechts één keer om gevaar te scheppen, maar daar bleef het bij.

Na de rust scoorden we al heel snel voor de tweede keer. Met een lange pass bereikte Jasper Spruijt Wouter Dijkgraaf die de verdedigers op snelheid klopte en raak schoot. Vier minuten later  kwam de derde treffer tot stand, toen een voorzet vanaf de rechterkant van linkspoot Wouter door Mick glijdend werd afgerond. De verwachting dat de score tegen deze tegenstander verder zou oplopen bleek ijdel; een aantal kansen werden door Brahim, Mick en Wouter gemist en doordat we  steeds meer “gallery play” op de kunstgrasmat gingen vertonen, kreeg Oosterheem zowaar nog enkele mogelijkheden. Danny van der Oever liet het echter niet tot een tegentreffer komen en zo kwam het einde van deze sportieve wedstrijd zonder kaarten met 3 – 0.

Daarmee werd de eerste helft van de competitie afgesloten. Het resultaat van 15 punten en de tiende plaats op de ranglijst  is natuurlijk teleurstellend, maar laten we hopen dat de tweede helft met een vollediger opstelling ons meer succes zal brengen. Positief punt is zeker dat er zowel in de oefenwedstrijd tegen derde klasser HVV Hercules (3-1) als deze zaterdag tegen Oosterheem een aantal mooie combinaties te zien waren. Dat die werden afgewisseld  met slordige passes en in het laatste deel van de wedstrijd met te laconiek spel, is nog een verbeterpunt.