Oliveo 1

4e klasse C

22 september 2018 15:00

Opstelling

De eerste competitiewedstrijd van een hele reeks van 24 moet je met enige mildheid beoordelen. Dan is mijn conclusie dat nog lang niet alles klopte tegen een stugge, soms op het randje van het toelaatbare spelende tegenstander, dat de inzet bij ons goed was en de krappe overwinning uiteindelijk verdiend.

Onze start was niet geweldig. Zo kreeg Oliveo door een foute pass in het centrum al gauw de kans op 0-1, maar keeper Danny van der Oever voorkwam dit. Over de eerste helft valt verder niet veel te melden. Het spel  speelde zich voor een groot deel buiten de doelgebieden af, doelrijpe kansen waren spaarzaam. Wat opviel was het te laconieke optreden van de scheidsrechter die bij enkele forse overtredingen (aan beide kanten) verzuimde een gele kaart te trekken. Rust 0-0 en dat gaf de verhoudingen redelijk weer.

De tweede helft, grotendeels in stromende regen gespeeld, werden we geleidelijk wat sterker, voorlopig nog zonder veel gevaar te scheppen. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de snelle aanvallers van de ploeg uit Pijnacker, maar gelukkig was onze verdediging met de aanwinsten Kees van der Straaten en Jasper Spruijt goed op dreef en was Danny deze middag een betrouwbare sluitpost. Het spel werd er niet beter op, wél nam het aantal overtredingen toe en ging de scheidsrechter er eindelijk toe over kaarten te trekken; aan onze kant een paar onnodige wegens commentaar op de leiding en het wegtrappen van de bal. Tussen de 60een 75eminuut werden Maurits van Straaten - kwam deze keer niet goed uit de verf, misschien ook door te weinig aanvoer vanaf de vleugels – en Otman vervangen door Mick van Oorschot en Wouter Dijkgraaf.

Vlak daarna liep Mike Bos een op het oog zo ernstige knieblessure op dat vervoer vanaf het veld op een brancard niet verantwoord was. Het wachten op een ambulance  duurde zo lang dat beide teams akkoord gingen met uitspelen van de wedstrijd op veld 2. In het resterende kwartiertje kregen we enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar zonder resultaat. De laatste minuut werd toch nog de zege binnengehaald. Mick kopte de bal door naar Justin Wenkenbach die de Oliveo – keeper met een kopbal onhoudbaar passeerde.  Zoals gezegd een driepunter die over de hele wedstrijd gezien niet onverdiend was.

Een goede start van de competitie na een matige wedstrijd. De tweede tegenstander is Haagse Hout, eveneens een fysiek sterke tegenstander die het ons in het verleden nogal eens moeilijk heeft gemaakt. Naar verwachting zal Mike daarbij ontbreken. De eerste berichten zijn dat er waarschijnlijk een scheurtje in zijn knie zit, maar de ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk. We hopen voor hem en het elftal dat het meevalt.

Semper had zaterdag ook nog een primeur: de aansluiting op veld 1 bij VoetbalTV, waardoor leden en supporters via een app de hele wedstrijd kunnen (terug) zien. Vooral leider Randy Linnenbank en supporter Burgwal hebben hier veel tijd in gestoken en dat mag ook wél apart vermeld worden.