4e klasse C

9 maart 2019 15:00

Opstelling

Klik hier voor een videoverslag van de wedstrijd.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de donderdag 7 maart overleden Henk ter Borg kon de competitiewedstrijd tegen TOGB beginnen. De uitwedstrijd in Berkel, gespeeld op een achternamiddag in oktober, leverde ons een dikke 4-1 nederlaag op. Onnodig ruim verlies, doordat we ons tegen 10 man meerdere keren lieten verrassen door snelle counters. Zaterdag een geheel andere wedstrijd, sterk beïnvloed door de stormachtige wind die we de eerste helft schuin tegen hadden en de tweede helft schuin mee.

Met o.m. Jordy en Badr op de bank moesten we ons voor de rust vooral toeleggen op verdedigen. Dat ging ons goed af, want de Berkelse ploeg wist maar heel weinig kansen te scheppen. Dat gold voor ons ook; de enige fout die we maakten, was dat het uitverdedigen te veel over rechts ging en dat  maakte het door de tegenwind extra moeilijk om tot enig gevaar te komen. De 0 – 0 stand bij rust was dan ook logisch.

Zouden we er met de inmiddels wat minder sterke wind in de rug in slagen om het wedstrijdbeeld in ons voordeel te veranderen?  Het begin van de tweede helft was veelbelovend, want al na 5 minuten schoot Brahim van grote afstand op het doel; via de keeper en de paal kwam de bal bij Kees terecht die beheerst afwerkte (1-0). TOGB kon daar maar weinig tegenover stellen en bij de schaarse tegenstoten toonde onze verdediging met Colin in een dominante rol zich betrouwbaar. Ongeveer 20 minuten later hadden we geluk door een cadeautje van de tegenstander: een verdediger speelde de bal van grote afstand  iets te hard terug op zijn keeper die er net niet meer bij kon en door een botsing met de paal  ook nog geblesseerd raakte en vervangen moest worden. Met een 2-0 voorsprong gingen we de laatste fase in. Een kwartier voor tijd viel het mooiste doelpunt, waarmee de wedstrijd op slot ging. Jordy, inmiddels ingevallen (net als Badr) rondde een snelle actie af met een voorzet op maat die door Justin werd  afgewerkt (3-0).  In de resterende tijd bleven we superieur, al werd er achter een paar keer wat veel risico genomen met het uitverdedigen.

Een heel verdiende overwinning en prima revanche voor de uitnederlaag. Over het geheel was het een sportieve wedstrijd onder prima leiding van Antonie Gomes. Op de ranglijst bleven we zesde, in de tweede periode gaan we fraai aan de leiding met 13 punten, maar er zijn vele concurrenten en er staan nog vier zware wedstrijden tegen de nummers  1, 2, 3 en 5 op het programma.   De eerste hiervan is de uitwedstrijd a.s. zaterdag tegen Laakkwartier.