DVC 1

4e klasse C

24 november 2018 15:00

Opstelling

Op deze kille zaterdag misten wij liefst 7 basisspelers. Er moest dus weer geïmproviseerd worden, onder meer met A-junior Roger van den Bosch die het als rechterspits goed deed. Niet voor de eerste keer maakte het nog puntloze DVC het ons de eerste helft lastig. Slordig verdedigen bood de Delftse spits halverwege deze helft twee keer de mogelijkheid om alleen op keeper Nishant Bekaroe af te gaan. De eerste keer schoot hij DVC naar een (onverwachte) voorsprong, de tweede keer kon onze doelman met zijn voet redden. Voor de rest hadden we een veldoverwicht, maar dat leverde erg weinig kansen op. Een tegenslag was het uitvallen met waarschijnlijk een hamstringblessure van Justin Wenkenbach, waardoor Sean Jonker op de linksbackplaats ging spelen.  Met een terechte achterstand konden we de kleedkamer opzoeken, sommige supporters in vertwijfeling achterlatend.

Gelukkig zagen zij na de rust een ander Semper met meer inzet. Het spelpeil was nog niet bepaald geweldig, maar de wil om er alsnog een overwinning uit te halen was duidelijk aanwezig. Jammer was dat deze tweede helft steeds meer een rommelig karakter had, waarbij de scheidsrechter het druk had met het uitdelen van de vele kaarten. Na 6 minuten werkte een DVC-speler de bal met zijn hand uit het doel; dat kostte hem een rode kaart en DVC een strafschop die door Kees van der Straaten hoog en  hard werd ingeschoten. Ondanks meerdere kansen (onder meer een mooi schot van Mitchell Burgwal tegen de paal) duurde het nog tot de 75eminuut, voordat we op 2-1 kwamen: deze keer rondde Mick van Oorschot af na een scrimmage. Vijf minuten later moest de licht geblesseerde Kees van der Straaten worden vervangen door nieuweling Redouan Tabelhajet.  Hij was koud in het veld, toen zijn eerste (kop) bal na een assist van Quincy Barendse gelijk raak was. Dat was de laatste (goede) daad van Quincy, want een paar minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart en kwamen beide teams, wat het aantal betreft, weer in evenwicht. DVC  spartelde toch nog een keer tegen en profiteerde van slecht uitverdedigen aan onze kant (3-2).

Drie minuten vóór het eind van de officiële speeltijd werd de wedstrijd definitief in ons voordeel beslist. Wouter Dijkgraaf zag zijn harde werken beloond, toen hij na een solo door het midden met een prachtig schot de DVC- keeper kansloos liet. Zo maakte de tweede helft nog veel goed, maar blijft de vraag, waarom het eerste deel van de wedstrijd van Semperzijde zo ongeïnspireerd was.

A.s. zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Zoetermeer dat alleen de eerste wedstrijd tegen KSD/Marine verloor en daarna nog 5 keer won en 2 keer gelijk speelde. Krijgen we nu ook een betere eerste helft te zien?