1 - 5

Semper Altius JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 2 26

22 september 2012

Vandaag speelden we uit tegen de koploper Hercules D1. Hercules had tot nu toe alle bekerwedstrijden gewonnen, dus moesten we alles geven om van hun te winnen. Bij winst zouden we op doelsaldo de eerste plaats overnemen. Gelukkig was Bert er weer bij! Helaas kon Jesper er niet bij zijn omdat hij op kamp was geweest. Er waren weer meer trouwe supporters (16 personen) aanwezig dan de twaalf spelers. De warming-up was slecht, veel balverlies, slechte passes en kaatsen. De wedstrijd begon 5 minuten later omdat Hercules van shirt ging wisselen omdat ze ook in het wit speelden. Maar we hadden na de aftrap gelijk de eerste kansen met Jason, die ook al snel de 0-1 maakte na een fantastische pass van Nick. Hercules combineerde goed met de middenvelders en spitsen waaruit ze ook kansen kregen, alleen niet benutte. Jason kreeg daarna een stuk of 3 kansen maar hij schoot ze allemaal net naast dus nog steeds 0-1. Later kregen we een vrije trap die Nicky nam, de keeper tikte hem weg maar Stan kopte hem er mooi in, 0-2 dus! Hercules had nog een afstandsschot die vol op de lat werd geschoten waarna Mitchell er een corner van maakte. Daarna kregen allebei de teams nog kansen alleen werd er niet meer gescoord, 0-2 was dus de ruststand.

In de rust kregen we o.a. te horen dat we moesten proberen de kansen in ieder geval binnen de palen te schieten want met naast schieten maak je geen goals. Vlak na de rust, uit een goeie corner van Nick maakte ik van dichtbij de 0-3. Hercules deed heel erg zijn best alleen we pakten de bal ook snel weer af. Jason schoot vol op de paal en we kregen even later weer een corner. Stan scoorde hieruit de 0-4. Vlak daarna kreeg Hercules een kans: de bal werd over onze verdediging geschoten waardoor hij alleen voor de keeper stond, de speler schoot de bal met een draai mooi over Mitchell heen, 1-4. Nu lieten we ons door een tegengoal niet gekmaken maar we bleven lekker spelen. Na een paar goede combinaties kregen we nog kansen maar schoten we naast of de keeper maakte er een corner van. Jason en Nicky gingen samen op het goal af, Jason legde de bal TERUG op Nicky en hij schoot hem erin, alleen de goal was afgekeurd wegens buitenspel maar dat kan niet als je achter de bal blijft… Daarna maakte Stan na een goeie actie van Nick (die dus alle goals voorbereidde!!!) nog een goal, de 1-5, dus, en een hattrick voor Stan. Hercules bleef sportief en bleef vechten voor nog een goal maar die kwam niet, alle ballen werden weggetikt door onze spelers. Het hele team heeft goed gevoetbald, goede combinaties, goede passen en kaatsen, veel beter dan de warming up en daarom een mooie en terechte overwinning tegen Hercules.