Haaglandia/Winston D4 - Semper Altius JO13-1

Semper Altius JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 2 26

13 oktober 2012

De wisseltruc van de scheidsrechters.

Nou jongens, het was vandaag wel een bijzondere dag. Niet alleen met de enorme hoeveelheid regen die uit de hemel kwam vallen, maar vooral ook door de scheidsrechters wissels. Ik had het idee dat er net zoveel scheidsrechters als spelers gewisseld werden. We begonnen de wedstrijd aanvallend en kregen al direct een aantal goede kansen, waar Mitch er één van op de lat kogelde. Helaas na de eerste 5 minuten hadden we denk ik veel last van de wind en harde regen en liep het niet allemaal zoals wij wilden. Het veld en de bal waren glad en dat was best moeilijk om te voetballen. We probeerden in het begin wel veel te schieten, maar door de lucht lukte het niet om de goeie keeper van Haaglandia te passeren. Na een kwartier kwam de eerste scheidsrechter erachter dat hij op het verkeerde veld stond te fluiten. Wel grappig, maar toch veel verwarring en het duurde best lang voordat de 2e scheids kwam. De tegenstander kwam toen wel iets beter in zijn spel en we hadden we het even moeilijk. Wel hadden we het door de regen koud gekregen maar door een doelpunt van Troy die attent was na goed werk van de net ingevallen Achraf (die op de paal schoot) kwamen we tien minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Hierna kregen we snel nog een paar goede kansen maar die gingen er helaas niet in. Omdat iedereen al nat en koud was hebben we maar een korte rust gehad.

Toen de 2e helft begon hadden we weer een andere scheidsrechter, maar daar trokken wij ons niets van aan want we waren vantevoren al gewaarschuwd dat we ons niet moesten laten afleiden en ons alleen op ons eigen voetbal moesten concentreren. We kwamen binnen een paar minuten op een 0-2 voorsprong door wederom een goal van Troy. Haaglandia gaf zich nog niet gewonnen en door een misverstand en wat gerommel schoten we per ongeluk de bal in ons eigen doel 1-2. Na enkele aanvallen van ons kregen we weer een corner die door Nicky laag en hard werd voorgezet en omdat de bal door de regen glad was raakte de verdediger van Haaglandia deze verkeerd en schoot ook hij in eigen doel: 1-3. Toen werd het wat grimmiger in de wedstrijd waarbij een paar spelers van Haaglandia raar gingen doen zonder dat de scheidsrechter of hun begeleiders daar wat van zeiden, maar wij lieten ons niet afleiden en dus maakte Jason met een fantastisch schot er 1-4 van. In de laatste 10 minuten waren er veel verkeerde passes, werd de tegenstander ook sterker en waren wij net steeds een stapje te laat en te gehaast. Haaglandia profiteerde hier goed van en scoorde vrij snel achter elkaar de 2-4 en 3-4 (bij die laatste goal stond iemand die dik buitenspel stond Mitchell irritant in de weg zodat die niet kon duiken). Gelukkig wisten wij deze wedstrijd nog wel met een overwinning af te sluiten waardoor we eerste geworden zijn in de bekerpoule. Het was door de regen en wind niet erg goed maar wel een mooi resultaat. Volgende keer weer met één scheidsrechter, dat gaat vast veel beter.