3 - 1

Wilhelmus JO13-2

1e klasse 4

24 november 2018 9:00

Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Wilhelmus op het programma. Voor ons beiden gold dat bij winst een grote stap zou worden gezet richting de bovenste plek van het klassement. Verlies in ons geval zou nog niet direct een streep door het herfstkampioenschap betekenen maar rekenkundig voor Wilhelmus wel. Aan motivatie zou het bij hen dus zeker niet ontbreken. In de voorbereiding hadden we tegen deze tegenstander al een keer geoefend en hoewel we die wedstrijd uiteindelijk met 6-2 hadden gewonnen, was iedereen het er over eens dat dit wel degelijk een hele sterke en goed voetballende tegenstander was. Hun scherpte en beleving bleek al tijdens de warming up waarin volop werd gesprint en waar pittige positiespelletjes werden gedaan.    Wilhelmus startte sterk. Als verwacht zat het positioneel goed in elkaar en omdat hun spits zich ver liet terugzakken hadden ze vaak een overtal op het middenveld. Met dat overtal wisten ze continue de vrije man te vinden en kon je zeggen dat ze ons toch wel onder druk zetten. Maar net als in onze wedstrijd tegen Scheveningen leidde dit goede korte combinatiespel niet direct tot kansen. Het lukte ons heel behoorlijk om Wilhelmus buiten de 16 te houden. Tot het moment dat we een corner tegen kregen en we niet snel en doortastend genoeg reageerden op een afvallende bal. Van dichtbij werd de bal hard en onhoudbaar langs Xander geschoten. Net als tegen DSVP en Laakkwartier, waar we ook eerst op achterstand kwamen, zorgde dit er voor dat we ons herpakten en beter in ons spel kwamen. Jayden kwam een paar keer goed door over links en Jan over rechts. Ook Allen werd weer wat makkelijker gevonden en dit gaf de burger weer een beetje moed. Jayden was dichtbij een vrije doorgang naar de keeper maar werd randje 16 geschept door een geel-zwarte verdediger. Bij de vrije trap die hierop volgde, stelde de keeper bij beide palen een verdediger op en hoewel dit hoogst ongebruikelijk is, was het wel een van deze verdedigers die Jans onberispelijk ingeschoten vrije trap uit de bovenhoek kopte. Tot de rust hield de druk van ons aan. Helaas toen nog zonder resultaat. Na rust begonnen we een stuk overtuigender dan aan de eerste helft. Het spel van Wilhelmus was niet meer zo zuiver en precies als in de eerst helft en voorzichtig dienden er zich wat mogelijkheden aan om te scoren. Voorin waren we wat vaster aan de bal en dan hebben we tegen iedere tegenstander de spelers er voor om doelpunten te maken. Ongeveer halverwege de eerste helft was het Allen die diep werd gestuurd die de keeper op de voor hem zo kenmerkende manier omspeelde. Het feestje werd ingetogen gevierd want we waren nog niet klaar. Wilhelmus werd achteruit gedrukt en kwam er voetballend niet meer uit. 7 minuten voor tijd was het een ingooi op links die bij Allen kwam. Hij zocht de achterlijn en gaf de bal perfect op de ingelopen Eliyah, die van heel dichtbij de bal binnen tikte. Feest! 2-1. Wilhelmus gaf in de laatste minuten nog een keer alles wat het had maar de krachten en het geloof leken door deze dreun te zijn weggevloeid. Daarbij gaf het uitzicht op de pot met de drie gouden punten aan het einde van de regenboog Semper genoeg energie om Wilhelmus ook de laatste paar minuten nog van zich af te houden. Aan alle spanning kwam een passend einde toen Allen, twee seconden voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende Lex, ook nog de 3-1 maakte. Groot compliment voor beide ploegen voor de spannende, felle maar toch sportieve wedstrijd. Fantastisch wat spelers en staf wekelijks neerzetten. Door deze overwinning en door het onverwachte verlies van Wippolder lijken Wilhelmus en Wippolder te zijn afgehaakt voor de bovenste plaats. Inmiddels is de wedstrijd tegen de dames van ADO Den Haag vastgesteld op zaterdag 15 december. Als beide ploegen doen wat op basis van de voorgaande wedstrijden van ze mag worden verwacht, is de kans zeer behoorlijk aanwezig dat dan, op de heilige Haagse voetbalgrond van sportpark Houtrust, deze spannende competitie, in een onderling treffen tussen de nummers 1 en 2, tot een apotheose komt. Hoe dan ook hebben we alles nog in eigen hand. Ik wens de jongens veel succes en vooral plezier in de komende cruciale wedstrijden. Concordia thuis op 1 december is best.