85'

Groep 2 08

7 september 2019 15:00

Opstelling

Bij de uitslag van onze tweede bekerwedstrijd hadden de media koppen kunnen plaatsen zoals “ Doelpunten vielen als rijpe appelen”,  “Korfbalscore met 14 doelpunten in de Hoekpolder” en “Zwakke defensies hielden open huis”.

De uitslag doet het misschien niet vermoeden, maar in de eerste helft speelde het eerste een redelijke wedstrijd. De 2-0 voorsprong die we toen namen door doelpunten van spits Rami Abdelrazak en een fraaie kopbal van Maurits van Straaten na een corner van Peter Aref was veelbelovend. Maar halverwege deze helft kantelde de zaak en liet VCS – voor een groot deel het uit de derde klasse gedegradeerde HVV Hercules – zien dat het over een uitstekend middenveld en een razendsnelle voorhoede beschikte. In een kwartier tijd werd de achterstand omgezet in een 2 – 3 voorsprong. We gaven de moed nog niet op en het was Rami die er met een mooi schot voor zorgde dat we met 3 – 3 konden gaan rusten.

De tweede helft had een voor ons dramatisch verloop. De noodzakelijke vervanging van Rami en later Maurits verzwakte ons elftal; ons middenveld werd overlopen en onze verdedigers kregen geen vat meer op de snelle aanvallers. VCS maakte binnen een half uur vijf goals, waar tegenover Danny van der Oever (die een aantal mooie reddingen verrichtte) machteloos was. Bij de stand 3 – 8 namen onze gasten wat gas terug en wisten Peter Aref en de ingevallen Raily Petronia na mooie combinaties iets terug te doen. Het laatste woord was echter aan VCS dat een individuele fout afstrafte.

Ondanks deze grote nederlaag is er geen reden voor ongerustheid. Ook deze middag ontbraken om verschillende redenen nog een aantal kandidaten voor een plaats in de groep van het eerste, van wie er hopelijk tegen Meerburg (de laatste bekerwedstrijd) en GDA (de eerste, direct al zware tegenstander in de competitie) tenminste enkelen weer beschikbaar zijn.  En daarnaast was dit een hele sterke tegenstander; verwacht mag worden dat VCS in de vierde klasse e bij de top zal behoren, ook al zullen zij wel een sterkere verdediging nodig hebben dan er zaterdag in het veld stond.

Door het krappe aantal selectiespelers zat bij ons A-speler Danique Bos op de bank en moest een minuut of twintig voor tijd invallen, wat natuurlijk voor hem onder deze omstandigheden niet eenvoudig was. Bedankt Danique!

De wedstrijd was stevig, maar zeker niet onsportief. Wél liepen we helaas tegen vier gele kaarten op, overigens zonder verdere gevolgen.