Semper Altius 1

Groep 2 08

14 september 2019 14:15

Opstelling Semper Altius 1

Is het eerste op de doelpuntrijke toer? Vorige wedstrijd tegen VCS 14 goals, waarvan vijf aan onze kant, afgelopen zaterdag in Zoeterwoude negen goals, waarvan zes aan onze kant. Maar zonder overdrijving: het hadden er deze keer even goed weer 14 kunnen zijn, want gezien de vele kansen die we in de eerste helft kregen, was het verbazingwekkend dat we bij rust al niet ruim voorstonden.

De thuisclub, een paar jaar terug nog in de tweede klasse op zondag spelend, moest het voor rust vooral van counters hebben. Tegen de veldverhouding in kwam de thuisclub met 2-0 vóór te staan: eerst door een lob van afstand, waardoor Joey werd verrast en vervolgens door zwak ingrijpen van onze verdediging na een mooie redding van Joey. Gelukkig kon Ahmad kort daarna na twee vergeefse pogingen raakschieten. Wat verder in deze helft opviel, was het uitstekende werk van de Meerburg-keeper, al had de afwerking van de vele aanvallen van Semper-zijde wel wat nauwkeuriger kunnen zijn.

In de rust greep trainer Vita radicaal in door drie wisselspelers in te brengen. In de achterhoede namen Maurits van Straaten en Kees van der Straaten nu de twee centrumposities in en in de voorhoede loste Rami Abdelrazak Mick van Oorschot af. Al snel werd het gelijk door een kopbal van Rami. Maar even later zat het ons tegen door een aangevochten penalty die werd benut. In het vervolg van deze tweede helft kwam Meerburg er nauwelijks meer aan te pas en kwam onze doelpuntenmachine op gang: 3-3 door Patrick, 3-4 door Mitchel Beijersbergen, 3-5 en 3-6 door Rami die zo zorgde voor een zuivere hattrick.

Al met al een verdiende overwinning met beter veldspel dan in de vorige bekerwedstrijden, al zullen er nog wel een aantal verbeteringen nodig zijn om een plek in de (sub) top van de competitie te veroveren. A.s. zaterdag een pittige start van de competitie tegen het Loosduinse GDA dat onlangs prestatievoetbal geheel naar de zaterdag verplaatste.