Robbert Dessing

Deze week werd er weer voor de 10e keer gestreden om de Finasecur Assurantie Wisselbokaal.

Op dinsdagavond opende Aad Spaans van Finasecur het toernooi.
Op veld 2 speelde plaatsgenoot Vredenburch tegen DWO uit Zoetermeer.
Ondanks dat DWO zich vorig seizoen wist te handhaven in de 3e klasse was Vredenburch de betere ploeg en won verdient met 3-0.

Op veld 1 werd de wedstrijd Semper Altius tegen competitiegenoot TAC'90 gespeeld.
Na een wat rommelig begin van beide teams na Semper Altius langzamerhand wel het initiatief in de wedstrijd. Vlak voor rust kon Brahim Saidi een voorzeet van rechts die hoog over de keeper stuitte netjes afwerken met een kopbal. Vlak na rust maakte Mick van oorschot de 2-0.

Na de eerste speeldag was de stand dan ook:
Vredenburch
Semper Altius
TAC'90
DWO

Op zaterdag werd het toernooi vervolgt met de wedstrijden Semper Altius - DWO en Vredenburch - TAC'90.
Vredenburch wist TAC'90 te verslaan met 3-2 door doelpunten van Peter Barnas, Bayram Salikan en Hakim Sharif.

Semper Altius moest daardoor met twee doelpunten verschil winnen van DWO voor de toernooiwinst. Door blessures en vakantie was het voor trainer Vita Lorente wel wat puzzelen in de opstelling. De start van Semper Altius was dan ook wat rommelig en DWO kreeg met snelle uitvallen een aantal mooie kansen. Gelukkig bleef de schade voor ons beperkt door goed keeperswerk van Joey van Dooren. DWO wist na 5 minuten slechts één van de vele kansen te benutten. Na wat wisselingen in de opstelling werd Semper Altius sterker en kreeg daardoor meer controle over de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen maakte de weer teruggekeerde Ahmad Ahmead uit een goede voorzet van Mitchel Beijersbergen de 1-1. Vlak voor rust mocht Peter Aref op rechts een vrije trap nemen, deze vrije trap verraste de gehele achterhoede van DWO inclusief de keeper. De ruststand was dan ook 2-1.

Gelijk naar rust kon de keeper een schot van één van de Semper spelers niet onder controle krijgen en was Rami Abdelraza die het snelste reageerde en de 3-1 kon aantekenen.
Aan het einde van de wedstrijd kon Semper Altius door doelpunten van opnieuw Ahmad Ahmead  en op een mooi schot van Mitchel Beijersbergen de score uitbouwen naar 5-1.

Zodoende werd dit jaar Semper Altius dus winnaar van hun eigen toernooi, Vredenburch behaalde de 2e plaats, TAC'90 werd 3e en DWO 4e.

Na afloop kon sponsor Aad Spaans op zijn eigen, voor ieder weer verrassende, wijze de prijzen uitreiken.
Semper Altius kwam zodoende in het bezit van de mooie wisselbokaal en zal deze mogen behouden omdat dit de laatste versie was van dit toernooi was.
Uit handen van de aanvoerder van Semper Altius kreeg Aad Spaans een mooie schaal uitgereikt voor 10 jaar Finasecur toernooi.

Klik hier voor het verslag op de website van HaagsAmateurVoetbal.