1 - 5

Semper Altius VR1

5e klasse 6

5 oktober 2019 10:30

Vanmorgen moesten de Semper Altius dames het opnemen tegen SC Monster VR3 in het mooie Westland. Ook deze keer moesten we vroeg starten de wedstrijd stond er op om 10:30. Door enkele afwezige hadden we de opstelling iets aangepast, alleen door omstandigheden hadden we dit niet door kunnen nemen in de afgelopen training.

Desondanks hadden de dames er volop zin in en toen de scheidsrechter 5 minuten te laat floot ging gelijk goed de druk erop. Zo goed als de gehele wedstrijd stonden de dames op de helft van de tegenstander en lieten ze mooi combinatie’s zien. Maar helaas al die moeite, al die pogingen hadden (nog) geen resultaat. En zoals het werkt bij elk team begon ook de negatieve spiraal hier te werken. Natuurlijk wordt je moedeloos als er 8 tegenstanders en een goede keeper in de 16 staan. Maar de dames bleven het proberen keer op keer. Toen was het net naast een andere keer weer de tegenstander die in de weg stond. Hierna was het de keepster weer.

Voetballend kwam Monster er weinig uit en de combinaties bleven komen en toen gebeurde het… . Door een communicatie foutje ging een SC Monster VR3 tussen de SA verdedigers vandoor naar het 16 en scoorde. En toen hadden we voor het eerst een achter stand en zo gingen we ook de rust in.

Hierdoor hadden dames een mooie uitdaging gekregen om het negatieve om te zetten naar het positieve en als team door te vechten. Direct na de rust gingen de dames hier ook voor en weer waren we de sterkste op het veld. De eerste poging ging net naast en toen kwam hij eindelijk de verdiende gelijk maker door Ramona. Eindelijk was de keepster gepasseerd en was er een zucht van oplossing. Monster ging iets aanzetten en bleef goed voetballen maar de druk werd steeds hoger en door een mooie kap bal van Sarah stonden de dames met 1- 2 voor. Nu de overwinning geroken werd liep het met de 1-2 tjes ook steeds beter, door het grasveld kwamen ze niet allemaal aan en de dames kregen het nog steeds niet cadeau maar door de 1- 3 van Amber kwam er wel heel veel lucht.

Het Semper Altius team bleef door voetballen en was in de positieve mood geraakt, Monster kwam er nog wel een paar keer uit maar de dames konden netjes de bal terug winnen en weer opbouwen. Hierdoor belande de bal weer netjes bij de spitsen en maakte Ilse de 1- 4 en Ramona mocht de wedstrijd afronden met de 1 – 5. Super gestreden door de Semper Altius dames en wederom een mooie team overwinning.