Monster uitslag dames 1, na de eerste competitie wedstrijd.

0 - 12

Semper Altius VR1

5e klasse 6

28 september 2019 10:00

Dat de Semper Altius VR einde vorig seizoen een doelstelling voor ogen en welke begin seizoen wederom werd bevestigd was onderhand wel duidelijk geworden met een winst van 0-12 tegen Ariston ’80 VR4. Afgelopen week hebben we de doelstelling en de lijn nogmaals doorgenomen en dat hebben de dames duidelijk laten zien in deze wedstrijd. Net als in alle wedstrijden zitten (gelukkig voor de trainer/ coach) wat schoonheidsfoutjes maar hier lieten de dames wel wat moois zien buiten de winst.

Al vroeg verzamelde we ons op Semper om gezamenlijk naar de TU van Delft te gaan waar de wedstrijd Ariston’80 VR4 vs Semper Altius VR1 zou plaatsvinden. Na de wedstrijd bespreking gingen we naar het veld voor de warming-up, het waaide iets maar was gelukkig droog en niet koud. De scheidsrechter gaf het fluit signaal en de dames gaven gelijk druk een beeld wat bijna heel de wedstrijd bleef. Na enkele mooie combinaties was het Ramona die door een hoge bal van Amber het eerste doelpunt maakte. Na de aftrap van Ariston hadden ze kort balbezit waar door de SA dames weer snel in het 16 waren door een rebout kon Amber de 0-2 op haar naam zetten. Hierna duurden het iets langer maar na 20 minuten was het weer Amber die via een mooie combinatie de 0-3 maakte. Nog geen 5 minuten later was het weer raak door Ramona, maar de Ariston dames bleven wel door voetballen en er zaten leuke acties bij waar af en toe onze 16 werd bereikt maar niet leiden tot een tegenpunt. Rond de 30ste minuut maakte Ramona haar 5de punt door een 1-2 tje met Amber. De 0-6 kwam op naam van Amber. Hierna was het Danique die door een mooie solo actie vanuit het midden haar punt maakten en was de rust stand 0-7.

Vaak komt een team na de rust anders uit de kleedkamer dan dat ze erin gingen en zou een wedstrijd kunnen kantelen. De dames hiervoor gewaarschuwd en volgens mij is dat blijven hangen, de eerste minuten lieten ze de bal netjes rond gaan en probeerde Ariston in bal bezit te komen, maar na 10 minuten was Amber, Ramona en Sara die de nog punten maakten. Uiteindelijk werd het 0-12 en buiten de punten winst hebben de Semper dames een hele mooie en belangrijke overwinning neergezet.